Powerscreen capaciteitsmaker voor G.M. Damsteegt B.V.

doorVan der Spek

Powerscreen capaciteitsmaker voor G.M. Damsteegt B.V.

Hij was al te zien op de TKD in Almere en na een kort bezoek aan de werkplaatsen van Van der Spek voor de opbouw van nog enkele opties is de nieuwe Powerscreen Powertrack 750 afgeleverd aan G.M. Damsteegt.

Met het toevoegen van de nieuwe Powerscreen Powertrack 750 aan hun uitgebreide machinepark heeft Damsteegt de primeur voor Nederland, het is de eerste die door Powerscreen importeur Van der Spek is afgeleverd.

De 19 ton Powerscreen Powertrack 750 is een zogeheten grid waarmee op zeer grote capaciteit eenvoudig kan worden afgezeefd. Op de machine is een dubbeldeks zeefmachine geplaatst met een opening van 3.350mm x 2.600mm, middels de zijplaten is de opvoermaat zelfs 4.410mm breed. Het bovendek is een zeer zwaar uitgevoerde spijlendek met openingen van 150mm breed waarop zonder problemen zware delen kunnen worden opgevoerd. Onder dit spijlen dek zit een in de lengte gespannen zeefdek waarop de maat wordt afgezeefd die gewenst is.

Het grid is hydraulisch verstelbaar tussen de 2° en 25° waarmee eenvoudig kan worden bepaald hoe lang het te zeven materiaal op de machine moet verblijven.

De fijne fractie die door zowel het grid als het zeefdek valt komt op een 1.200m brede afvoerband die deze fractie afvoert tot een hoogte van 3.400mm waardoor er tot 83M³ onder de band kan liggen. De overmaat valt voor de machine waarna hij kan worden opgepakt middels een laadschop of graafmachine. Uiteraard is de machine uitgevoerd met zware beschermplaten om eventuele impacts te kunnen verwerken.

Voor de aandrijving is een Caterpillar C3.4 Tier IV final motor geplaats met 75 pk waarmee er ruim voldoende vermogen is om grote capaciteiten te kunnen verwerken. Uiteraard voldoet deze motor aan de laatste emissie-eisen waarmee Damsteegt wederom aantoont te investeren in duurzame materieel.

Een lang rupswerk met 400mm brede rupsplaten zorgt dat de machine op locatie eenvoudig is te verplaatsten.

G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines.

In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. Om te blijven inspelen op de vragen uit de markt heeft G.M. Damsteegt een recyclingtak toegevoegd aan het bedrijf. In deze recyclingtak heeft men vele zeefmachines, shredders en mobiele transportbanden opgenomen voor de verhuur.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij de G.M. Damsteegt zeer hoog in het vaandel staan heeft Damsteegt besloten om te beantwoorden op de vragen uit de markt en de Powerscreen Powertrack toe te voegen aan het materieelpark.