Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL940 geleverd bij Loonbedrijf Velthuis

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL940 geleverd bij Loonbedrijf Velthuis

Onlangs is aan Loonbedrijf Velthuis V.O.F. uit Dalfsen een nieuwe Hyundai HL940 geleverd die ingezet zal gaan worden bij alle voorkomende werkzaamheden in zowel de agrarische sector als grondwerkzaamheden die Velthuis uitvoert voor hun klanten.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL940 aan de hoogste emissie-eisen, de zuinige 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Regenereren behoort bij de nieuwe Hyundai dus tot het verleden. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is. De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Hyundai HL940

Hyundai HL940

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel af fabriek zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken. Voor de Mammut roterende kuilverdichter en o.a. een balenklem is de machine voorzien van extra hydraulische functies.

Extra LED-verlichting aan voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en er voor een veilige werkomgeving wordt gezorgd. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle bewegende delen.