Search
Close this search box.

Opnieuw Terex-Fuchs MHL360D met pylon geleverd aan Van Dalen Moerdijk

doorVan der Spek

Opnieuw Terex-Fuchs MHL360D met pylon geleverd aan Van Dalen Moerdijk

Datum: 9-apr-10

Nadat in oktober vorig jaar de eerste Terex-Fuchs MHL360D met pylon werd geleverd aan Van Dalen Moerdijk is via de vestiging in Vianen van Benelux importeur Van der Spek een tweede nieuwe Terex-Fuchs MHL360D met pyon geleverd die is gebouwd door het Application Center van Terex-Fuchs in Bad-Schönborn.

De ruim 49 ton zware Terex-Fuchs MHL360D is voorzien van een 800 mm hoge pylon, waardoor de bovenbouw van de machine in zijn geheel op een hoger niveau wordt gezet. De machinist krijgt hierdoor een zichthoogte van bijna 7,00 meter. De standaard hydraulisch verstelbare cabine kan ook nog 2,10 meter naar voren worden geplaatst voor een nog beter zicht in shredders, scharen, vrachtwagens of schepen die beladen of gelost moeten worden.

Deze overslagmachine is door het application center bij Terex Fuchs gebouwd. Het Application Center is bij Terex-Fuchs de afdeling waar sinds een jaar, buiten de normale bekende typen overslagmachines, op wensen van klanten kan worden ingegaan door speciale machines van begin tot eind te bouwen. Dat betekent dat deze afdeling machines verzorgt van een schets tijdens het gesprek tussen de klant en dealer tot aan de daadwerkelijk bouw en levering van de machine aan de klant. Hierdoor kunnen klantspecifieke wensen worden uitgewerkt en geproduceerd zonder dat dit de normale productie bij Terex-Fuchs verstoort.

Bij Van Dalen in Moerdijk zullen de MHL360D’s met pylon o.a. ingezet worden bij de nieuwe schaar die pas in gebruik genomen is. Voor het goed beladen hiervan was de extra verhoging zeer belangrijk. Niet alleen heeft de machinist een betere kijkpositie, ook de gehele laadarm is door deze pylon hoger geplaatst waardoor deze makkelijker boven in de schaar kan laden. Dit voordeel van de hogere plaatsing komt ook zeer goed tot zijn recht bij het laden- en lossen van schepen met hogere zijwanden.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6 cilinder Tier III motor met 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De machine kan zonder het demonteren van de pylon via special transport in één deel worden getransporteerd.

Van der Spek, Bouwmachines