Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oosterhuis neemt bij Op- en overslag Meppel Powerscreen Warrior 1800 in gebruik.

doorVan der Spek

Oosterhuis neemt bij Op- en overslag Meppel Powerscreen Warrior 1800 in gebruik.

Op de vestiging in Meppel neemt de nieuwe Powerscreen Warrior 1800 de werkzaamheden over van een Powerscreen Warrior 1400 die eveneens door Van der Spek Vianen is geleverd. Na jaren tevreden de uit te voeren zeefklussen hebben gedaan was het tijd voor een grotere machine, de Powerscreen Warrior 1800 om de 1400 te gaan aflossen.

Gezien de ervaringen die waren opgedaan met de Powerscreen en de goede samenwerking tussen leverancier en klant was de keuze voor wederom een Powerscreen geleverd door Van der Spek een logische.

De 32 ton wegende Powerscreen Warrior 1800 heeft een zeefbox van 4.900mm lengte en 1.500mm breedte. Belangrijk is hierbij te vermelden dat deze afmetingen zowel voor het boven- als onderdek gelden en er dus maximaal gebruik gemaakt kan worden van de vierkante meters zeefdekken op boven- en onderdek.

Door de agressieve slag van 12 mm is de zeefbox een echte capaciteitsmakers waarbij een optimale scheiding ontstaat tussen de zeven fracties en aanhechting tot een minimum wordt beperkt.

De Powerscreen Warrior serie is leverbaar van 12 tot 48 ton waarbij de zeeflengtes variëren tussen de 2.200mm en 6.000mm. Voor iedere toepassing en capaciteitswens is er dus een passende machine te leveren.

Op de locatie van Op- en overslag Meppel worden vele bouwstoffen overgeslagen zowel uit- als in het schip. Op de locatie is daar een door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL370 voor aanwezig. Aan de kade kunnen schepen tot 110mm lengte aanmeren waarbij tonnages van 2000 ton mogelijk zijn. Naast de op- en overslag worden er ook afvalstoffen ingenomen die weer worden gerecycled of verwerkt zodat deze weer duurzaam toepasbaar zijn.