Zoek
Sluit dit zoekvak.

Van der Spek levert nieuwe Liebherr torenkraan aan Cordeel op project “De Boompjes” in Rotterdam

doorVan der Spek

Van der Spek levert nieuwe Liebherr torenkraan aan Cordeel op project “De Boompjes” in Rotterdam

Afgelopen week is op het project De Boompjes in Rotterdam een nieuwe Liebherr 550 EC-H20 Litronic gemonteerd voor Cordeel Group N.V. met de hoofdvestiging in het Belgische Temse. Deze torenkraan is de eerste van twee Liebherr torenkranen die door Cordeel bij Van der Spek NV/SA zijn aangeschaft voor dit project. Begin volgend jaar zal nog een nieuwe Liebherr 357 HC-L18/32 Litronic topkraan geleverd worden. Beide kranen zijn compleet met torenelementen en GEDA-machinistenliften verkocht.

De Liebherr 550 EC-H20 Litronic is gemonteerd met een gieklengte van 51,5 meter en een vrijstaande haakhoogte van 90 meter. De coördinatie en montage is uitgevoerd door de #hoogbouwspecialisten van Van der Spek Vianen B.V. Een mooi staaltje van ‘internationale’ samenwerking om tot het beste resultaat te komen.

Cordeel Group werd in 1934 opgericht en heeft inmiddels de derde generatie aan het bewind. Door groei en diverse overnames is het bedrijf in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een multifunctionele, internationale speler met o.a. vestigingen in België, Nederland en Servië. Twee jaar geleden werd het spectaculaire nieuwe hoofdkantoor boven het voormalige droogdok van de Boelwerf in Temse in gebruik genomen. Doordat Cordeel zowel in België als in Nederland en Frankrijk actief is, sluit de samenwerking met Van der Spek, met eveneens vestigingen in die landen naadloos aan.

De tekst op de bouwkeet had voor deze Liebherr torenkraan niet toepasselijker kunnen zijn: “EN WEER EEN ICOON ERBIJ!”