Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook de Venlose Metaal Recycling gaat

doorVan der Spek

Ook de Venlose Metaal Recycling gaat

Datum: 13-mrt-15


Nadat de Lindner Urraco 75 zichzelf op vele verschillende plekken in Nederland heeft bewezen als een alleskunner met zeer hoge capaciteiten, heeft ook de Venlose Metaal Recycling na diverse testen geïnvesteerd in deze succesvolle machine.

De 18 ton wegende Urraco 75 met 350 Pk Scania motor toonde vaak zijn meerdere tegen de concurrentie. Ondanks deze uitzonderlijke capaciteiten heeft de Lindner Urraco 75 een zeer laag brandstofverbruik wat zorgt voor een gunstige kostprijs per geproduceerde ton.

De Scania DC9 produceert 350 pk die op zijn beurt via de Bosch-Rexroth aandrijving een enorme kracht van 240.000 Nm op de werktuigen kan brengen. Hierdoor kan de machine ook worden ingezet voor het verkleinen van hele moeilijke materialen. De Scania dieselmotor voldoet aan de nieuwste emissie eisen waardoor er duurzaam geshredderd kan worden. Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van de afmetingen, rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulisch klapbare bunker. Het is mogelijk om de bunker op afstand hydraulisch omhoog te laten klappen via een bijgeleverde afstandsbediening.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm lengte en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut. Bij de Venlose Metaalrecycling zijn twee assen gemonteerd die speciaal zijn uitgevoerd voor het verkleinen van metalen. Uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en configuraties mogelijk. Hierdoor kunnen de assen worden afgestemd op het uit te voeren werk en de gewenste eindfracties.

De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband afgevoerd. De afvoerband is voor transport hydraulisch in te klappen. Via een afstandsbediening is de afvoerband in hoogte af te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden bereikt.

De nieuwe Lindner is voorzien van een hydraulisch verstelbare magneet, zodat verkleinde metalen ontdaan kunnen worden van ijzerdelen.

Door het haakarm containersysteem kan de machines eenvoudig getransporteerd worden door de eigen vrachtwagens van de VMR.

Met de investering in de Lindner Urraco 75 laat de Venlose Metaal Recycling wederom zien voorop te lopen als het gaat om duurzaam recyclen!
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines