Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bemmel Container Service kiest weer voor Terex-Fuchs geleverd door Van der Spek Vianen

doorVan der Spek

Bemmel Container Service kiest weer voor Terex-Fuchs geleverd door Van der Spek Vianen

Datum: 1-mrt-15


Van der Spek Vianen heeft afgelopen week bij Bemmel Container Service weer een nieuwe Terex-Fuchs MHL331 in gebruik gesteld. Ditmaal een nieuwe MHL331E.

Deze nieuwe Terex-Fuchs MHL331E vervangt een Terex-Fuchs MHL331D die in 2009 werd geleverd en in deze korte tijd alweer ruim 14.000 uur gelopen heeft. De in 2003 geleverde MHL331D verving toen een MHL331 die in 2003 werd geleverd en in 6 jaar tijd 13.500 uren had gedraaid.

De vele probleemloze draaiuren en de service en support door Van der Spek waren voor Bemmel Container Service zeer belangrijk in de keuze voor weer een Terex-Fuchs. Echter bij Bemmel Container Service is ook zeker gekeken naar wat de concurrentie te bieden had. Er werden zelfs machines op locatie getest om te zien wat deze naast prestaties aan brandstofverbruik gaven. De keuze voor een nieuwe MHL331E zegt genoeg over de ervaringen die hiermee zijn opgedaan.

Bemmel Container Service B.V. uit Harmelen is al meer dan 25 jaar een begrip in de regio op het gebied van afvalverwerking en leveringen van zand, grind en grond. Ze hebben een groot assortiment containers van drie tot en met veertig kubieke meter. Ook hebben ze rol-, pers- en opslagcontainers in allerlei soorten en maten.

De nieuwe 23-tons Terex-Fuchs met een bereik van wel 11 meter is voorzien van een sorteergrijper met een vaste ophanging. De rotatie- en knijpfunctie zijn uitgevoerd met proportionele aansturing in de joysticks.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL331E is een 4.1 liters TCDL4 Deutz 4-cilinder motor verantwoordelijk met een vermogen van 115kW, die voldoet aan de nieuwe Tier IV-interim emissie-eisen.

Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzicht van de vorige serie met sterk verminderd. De koeling is vergroot, waardoor de koelvin minder snel hoeft te draaien, en de regeling van de oliekoelvin is thermosstatisch geregeld, zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Bij de MHL331E van Bemmel Container Service is de koeling voorzien van een omkeerbare vans voor de motor- en hydrauliek radiateur in verband met het werken in een extra stoffige werkomgeving.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5,3 meter voor goed zicht bij het beladen van containers en vrachtwagens.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines