Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R220-9A rupskraan voor Daanen Altforst B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R220-9A rupskraan voor Daanen Altforst B.V.

Datum: 26-feb-15

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai R220-9A rupsgraafmachine in gebruik gesteld bij Daanen Altforst B.V. Na een goed vergelijk tussen de verschillende merken en leveranciers was de keuze door de broers Eef en Ronald Daanen voor een Hyundai rupsgraafmachine geleverd door Van der Spek een snel gemaakte.

Met de levering van de 23 tons rupskraan is de eerste Hyundai graafmachine in het uitgebreide machinepark bij Daanen een feit. Naast diverse andere graafmachines en laadschoppen heeft Daanen ook twee rupsmobiele puinbrekers waarmee men in het gehele land op locatie mobiel puin breekt.

Daanen Altforst B.V. is in 1983 opgericht door Nol Daanen. Toen deze een opvolger zocht om de leiding van zijn bedrijf over te nemen, pakten vader en zoon (Eef) Daanen deze kans met beide handen aan. Daanen Altforst B.V. was geboren.

Het bedrijf was destijds gevestigd in Altforst en aanvankelijk bestond het werk uitsluitend uit het aanvoeren van klei naar steenfabrieken. Langzaamaan kwam er meer, en meer divers, werk. Er werd geinvesteerd in moderner materieel en in 1985 werd de eerste graafmachine gekocht. Met deze uitbreiding van het materieel ging ook het aannemen van het eerste personeelslid gepaard. In 1990 kwam ook de jongste telg van het gezin Daanen, Ronald, in het familiebedrijf werken.

Vanaf 2005 houdt het bedrijf zich ook bezig met het breken van steenpuin. Het bedrijf groeide gestaag en in 2005 is men daarom verhuisd naar de Melkweg in Dreumel. Hier heft men tevens de mogelijkheid zand en grind aan particulieren te verkopen en hier wordt tevens tweemaal per week een milieustraat verzorgd.

De nieuwe Hyundai R220-9A wordt aangedreven door een Cummins QSB6.7 6-cilinder dieselmotor welke voldoet aan de Tier IV interim emissie eisen. Deze motor is voorzien van een CCC Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines