Nieuwe zeer complete Gehl 5240 geleverd aan Sagro ‘s-Heerenhoek

doorVan der Spek

Nieuwe zeer complete Gehl 5240 geleverd aan Sagro ‘s-Heerenhoek

Datum: 15-jun-09

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe 3 tons Gehl 5240 schranklader af bij Sagro ’s-Heerenhoek.
Sagro zal deze machine inzetten bij vele werkzaamheden die ze uitvoeren voor haar opdrachtgevers in het gehele land. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan het opschonen van ruimen bij lossen van schepen, waarbij natuurlijk ook de twee Terex-Fuchs MHL380’s worden ingezet die Van der Spek vorig jaar aan Sagro heeft geleverd.

Voor het zorgen van een goede werkomgeving voor de machinist heeft Sagro ervoor gekozen om de machine optioneel te laten voorzien van een cabinedeur aan de voorzijde zodat de machinist beschermd is tegen de invloeden van buitenaf. Van der Spek heeft als optie ook een hydraulisch aangedreven rolbezem meegeleverd.

De 3100 kg wegende 5240 is compleet met een schipstrimming-kit geleverd, wat inhoudt dat er een gecertificeerd hijsoog op de cabine is gemonteerd, de achterdeur met extra verstevigingen is uitgevoerd en dat er bumpers zijn gemonteerd aan de achterzijde van de machine.

Voor de aandrijving van de Gehl is een Deutz TD2009 met 62 pk verantwoordelijk. De geleverde Gehl’s zijn voorzien van standaard 10.00 x 16.5 HD banden.

Hierbij nog even een paar wapenfeiten van de 5240. Hij heeft een nominaal hefvermogen van 862 kg en een kiplast van 1632 kg.

Van der Spek, Bouwmachines