Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D voor Martens Metaalrecycling B.V. in Nijmegen

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D voor Martens Metaalrecycling B.V. in Nijmegen

Datum: 4-okt-09

Na een zeer geslaagde demo begin 2009 was de interesse bij de heren Martens gewekt. Ook de machinisten waren zeer te spreken over de demo Terex-Fuchs MHL360D die enkele dagen in Nijmegen was om bij Martens Metaalrecycling Terex-Fuchs te herintroduceren. Vroeger had men in de jaren ’70 al een Fuchs 714 gehad, echter bestond het machinepark daarna uit andere merken dan Terex-Fuchs.

Ook voor van Van der Spek Vianen was het een nieuwe kennismaking, en deze kennismaking past aan beide zijden zo goed dat Martens onlangs ook nog twee grote Steinert non-ferro scheiders kocht van het type NES 150 6119 7 voor in de shredderinstallatie in Nijmegen. Binnenkort meer hierover als deze in gebruik worden gesteld.

De nieuwe 46 tons overslagmachine is uitgerust met een 9,70 meter overslaggiek en een 7,80 meter lepelsteel waardoor een bereik gehaald wordt van 18 meter. Aan de machine is een originele 800 liter Terex-Fuchs schrootgrijper gemonteerd met half open schalen.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6 cilinder Tier III motor met 186kw verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine t.o.v. de vorige serie met 3dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juist bedrijfstemperatuur heeft.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 6,20 meter en daarbij kan de cabine ook standaard nog 2,20 meter naar voren worden geplaatst voor goed zicht bij het beladen van de schaar en shredder en natuurlijk bij het laden en lossen van de schepen aan de kade bij Martens.

 

Van der Spek, Bouwmachines