Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Telestack TC421 voor Oosterhuis B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Telestack TC421 voor Oosterhuis B.V.

Datum: 16-feb-17

Van der Spek Vianen leverde onlangs een nieuwe Telestack TC421 transportband aan Oosterhuis B.V.

De nieuwe Telestack TC421 was niet te zien op de afgelopen Open Dagen van Van der Spek Vianen tussen kerst en de jaarwisseling aangezien de machine was opgesteld tijdens het 40-jarig jubileum van Oosterhuis B.V. dat op 29 december is gevierd in Nijeveen.

De machine is direct ingezet op het project “De Vork” in Haren waar een nieuw opstelterrein voor treinen wordt gerealiseerd. “De Vork” komt in het gebied in de splitsing van de sporen richting Winschoten en Zwolle, net in de gemeente Haren. Het terrein wordt zo dicht mogelijk tegen het huidige Bedrijventerrein Zuidoost aangelegd. Er komen vijftien opstelsporen met servicepaden, dienstgebouwen voor het personeel, een technische ruimte voor het uitvoeren van inspecties en kleine reparaties en wasinstallaties om de treinen schoon te maken.

De nieuwe 12 ton wegende TC421, die wordt geproduceerd door Telestack, de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen, heeft een lengte van 21.000 mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 10.000 mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.555 m3 wat 2.500 ton inhoudt bij een soortelijk gewicht van 1.6 ton/m³. Tijdens de eerste inzet bij Oosterhuis wordt hij gebruikt om een trechter te vullen waaronder het materiaal wordt weggereden in het werk. Het beladen van de Telestack en bunker wordt gedaan door een Fuchs MHL350 waarvan Van der Spek eveneens importeur is.

Het complete frame van de 1.000 mm brede transportband is opgebouwd uit een zware constructie, waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen probleemloos te kunnen transporteren.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de breker en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

Het gemonteerde rupswerk van 3.000 mm lengte zorgt ervoor dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd ten opzichte van de transportband, zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Oosterhuis zal de Telestack zeker gaan inzetten op vele manieren bij de werkzaamheden die ze uitvoeren. "Veul wark verzett’n in éémpies tied" daar staan ze voor bij aannemersbedrijf Oosterhuis b.v. in Nijeveen, Drenthe. Ze zijn actief op gebied van o.a. natuurontwikkeling, waterberging, water- en wegenbouw en grondverzet en zetten daarbij moderne machines en vakkundig personeel in bij diverse projecten. Ze werken voor opdrachtgevers in de agrarische sector, provincies, gemeenten, staatsbosbeheer, overheid, defensie, waterschappen, nutsbedrijven, aannemers g.w.w en b&u, woonvoorzieningen en schoonmaakbedrijven.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines