Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe ster toegevoegd aan leveringsprogramma van Van der Spek Vianen B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe ster toegevoegd aan leveringsprogramma van Van der Spek Vianen B.V.

Datum: 22-nov-15

Met de uitbreiding van het leveringsprogramma met de machines van Backers Maschinebau GmbH wordt het al zeer brede programma van recycling- en zeefmachines bij Van der Spek Vianen aangevuld met sterrenzeeftechnieken.

Na enkele omzwervingen de afgelopen jaren heeft Backers bij Van der Spek de partner gevonden waarmee de markt weer op volle kracht bediend kan worden, zowel voor de verkoop als met service en support. Van der Spek heeft ervoor gezorgd dat ook de technische dienst is uitgebreid met specialisten die de Backers machines al vele jaren hebben geserviced. Deze ervaring is dus voor bestaande Backers gebruiker per direct beschikbaar.

Backers Maschinebau
Backers Maschinebau bestaat op één jaar na al 200 jaar en wordt nu door de 7de generatie van de familie geleid en de volgende generatie is al actief in het bedrijf, zodat de continuïteit van het bedrijf is gewaarborgd. Wat begon in 1816 als een smederij is in de vele jaren die volgden van een producent van turfwinmachines en de bouw van de eerste sterrenzeef in 1989 uitgegroeid tot de bouwer- en specialist van sterrenzeefmachines, zowel mobiel als stationair.

Vanaf 1989 heeft Backers de sterrenzeeftechniek steeds verder doorontwikkeld. In 1991 is de eerste mobiele 2-fractie sterrenzeef gebouwd, waarmee eenvoudig van locatie naar locatie kon worden gereden. Vanaf 2003 is de welbekende 3-fractie sterrenzeef leverbaar geworden. In de 26 jaar dat Backers sterrenzeven bouwt heeft de ontwikkeling en innovatie steeds als leidraad door de ontwerpen gelopen. Van de wielmobiele uitvoering volgde de rupsmobiele uitvoeringen waarbij in 2004 zelfs een combinatie werd ontwikkeld: wielmobiel naar de locatie en op locatie eenvoudig verplaatsen op het hydraulisch uitklapbare wielstel.

In de fabriek in Twist (D), net over de grens bij Emmen, worden in eigen huis alle constructiewerkzaamheden uitgevoerd. Door dit in eigen huis uit te voeren kunnen er snel en eenvoudig aanpassingen worden gedaan tijdens de bouw. Doordat men bij Backers de klantwensen in hoog vaandel hebben worden deze wensen veelal in het ontwerp en de bouw meegenomen.

Sterrenzeeftechniek
Zoals de naam al aangeeft hebben we te maken met sterren. Deze sterren zijn in vele maten en uitvoeringen te leveren en worden gemonteerd op assen die achter elkaar worden geplaatst. Door deze sterren in één richting te laten draaien zorgen ze ervoor dat de veelal lastig te zeven materialen naar voren worden bewogen en door de openingen die tussen de sterren bestaan de fijne fractie wordt afgezeefd.

Doordat de sterren op de assen om en om zijn gemonteerd, zorgen reinigen ze elkaar automatisch. De punten van de sterren geven een enorme beweging in het te zeven product, zodat de bovenmaat die niet tussen de sterren door valt zeer schoon aan het einde van het dek afkomt. Door de agressieve bewegingen zorgt de overmaat door scrubbende bewegingen voor een zelfreinigend effect waarbij de fijne delen vanzelf loskomen en tussen de sterren doorvallen. Met de vele verschillende soorten en maten sterren kan er worden gezeefd tussen de 5 mm en 250 mm. Door het aanpassen van de toerentallen van de zeefassen kan het zeefresultaat optimaal worden afgesteld.

Backers kan zowel 2- als 3-fractie mobiele sterrenzeefmachines leveren, waarbij een eerste zeefdek zorgt voor de grove afzeving en een tweede dek zorgt voor de fijnafzeving. De fracties kunnen als gewenst worden voorzien van magnetische scheiding en windshifttechniek.

Mocht door het toepassen van deze zeeftechniek in zeer moeilijk te zeven materialen – waar een vlak- of trommelzeef geen goede resultaten meer geeft – de sterrendekken toch vervuild raken dan kunnen deze door een volledig automatisch geregelde reiningskammen-systeem worden gereinigd, zodat de afzeving gegarandeerd blijft.

Mobiele sterrenzeefmachines
Backers bouwt vele varianten van mobiele machines, van een haakarm al dan niet voorzien van een rupsonderstel, een wielmobiele en een rupsmobiele uitvoering.

De machines kunnen met vele verschillende aandrijftechnieken worden geleverd. Naast de standaard diesel-hydraulische uitvoering kunnen er ook generator aangedreven units worden geleverd, waarbij de keuze bestaat om de componenten hydraulisch of elektrisch aan te drijven. Afhankelijk van de inzet en wens van de klant is dus alles mogelijk.

Afhankelijk van het type worden de machines geleverd met een Perkins of Volvo-Penta motoren. De hydraulische pompen zijn van Bosch-Roth, waarbij de overige hydraulische componenten van de bekende merken zijn zoals Danfoss en Parker. Om de optimale overbrenging van de pompen naar de aandrijvingen te krijgen zijn de Backers machines waar mogelijk opgebouwd met hydraulische leidingen, slangen geven namelijk hydraulisch verlies en dus kracht op het sterrendek. De plaatsing van het motorcompartiment zo dicht mogelijk bij het sterrendek is ook gedaan met deze gedachte, hoe minder lengte aan leidingen en slangen, hoe meer kracht direct bij de sterren komt met een optimaal zeefresultaat als gevolg.

Op de mobiele 2- en 3-fractie machines kan de hoek van het sterrendek worden versteld, zodat de transport- en zeefsnelheid kan worden afgestemd op het materiaal met een optimale zeving als resultaat.

Zeefdekken
De sterrenzeefdekken, die alle modulair zijn opgebouwd, worden in verschillende lengtes en breedtes gebouwd. Mobiel kan er van een lengte van 4.200 mm tot 8.100 mm worden geleverd waarbij de breedtes van 1.200 mm tot 1.700 mm variëren. Stationair is iedere lengte mogelijk, waarbij afhankelijk van het uit te zeven product breedtes tot 2.200 mm mogelijk zijn.

De zeefdekken zijn eenvoudig te wisselen op de machines, zodat als gewenst er een ander dek gepaatst kan worden met andere sterren zodat fijnere of grovere afzeving mogelijk is.

Voor meer informatie over onze producten kunt u op onze website terecht.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines