Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe duurzame Lindner Urraco 75 geleverd aan Groenrecycling Rouveen B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe duurzame Lindner Urraco 75 geleverd aan Groenrecycling Rouveen B.V.

Datum: 27-nov-15

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Lindner Urraco 75 geleverd aan Groenrecycling Rouveen. De Lindner Urraco 75 is de eerste die in de Benelux is afgeleverd welke is uitgevoerd met een Scania Tier IV final motor en daarmee hebben ze in Rouveen de primeur. 

De 18 ton wegende Lindner Urraco 75 is voorzien van een Scania DC9 met 375 Pk. Om te voldoen aan de nieuwste emissie-eisen is deze 5-cilinder motor met een inhoud van 9.3 liter voorzien van een SCR/Katalysator welke met Ad-Blue zorgdraagt voor de laagste mogelijke uitstoot. Door te investeren in deze nieuwste techniek laat Groenrecycling Rouveen zien wederom voorop te lopen als het gaat om duurzaam te investeren.  

Het vermogen dat de Scania DC9 produceert wordt via de Bosch-Rexroth aandrijving met een enorme kracht van 240.000 Nm op de werktuigen overgebracht. Hierdoor kan de machine ook worden ingezet voor het verkleinen van hele moeilijke- en zware materialen.

Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van de afmetingen, rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulisch klapbare bunker. Het is mogelijk om de bunker op afstand hydraulisch omhoog te laten klappen via een bijgeleverde afstandsbediening.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm lengte en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut. Bij Groenrecycling Rouveen zijn twee assen gemonteerd die speciaal zijn uitgevoerd voor het verkleinen groenafval en houtafval. Uiteraard zijn er vele verschillende mogelijkheden en configuraties mogelijk. Hierdoor kunnen de assen worden afgestemd op het uit te voeren werk en de gewenste eindfracties.

De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband afgevoerd. De afvoerband is voor transport hydraulisch in te klappen. Via een afstandsbediening is de afvoerband in hoogte af te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden bereikt.

Groenrecycling Rouveen :
Groenrecycling Rouveen BV is een veelzijdig recyclingbedrijf dat werkt met de nieuwste en milieuvriendelijkste methodes. Ze voeren opdrachten uit voor provincies, gemeenten, bedrijven, waterschappen en particulieren. Door jarenlange ervaring als recycling-, aannemers- en baggerbedrijf weten ze precies hoe ze het beste kunnen handelen en kunnen bijna ieder werk hierdoor aan.

Op de locaties in Rouveen en Hardenberg verwerken ze vele tonnen materiaal tot o.a. keurkompost en biomassa.

Van der Spek en Groenrecycling Rouveen zijn zeker geen onbekenden van elkaar, al vele jaren draaien er Terex-Fuchs overslagmachines, Hyundai laadschoppen en rupskranen, een Powerscreen rupsmobiele zeefmachine en een Telestack rupsmobiele overslagband.

Ondanks de zeer goede relatie is men bij Groenrecycling Rouveen niet over één nacht ijs gegaan met de aanschaf van een nieuwe shredder. Na het uitvoering testen en vergelijken van vele merken en types is de keuze weloverwogen gevallen op de nieuwe Lindner die ondanks zijn compact afmetingen tot grote capaciteiten in staat is tegen het laagste brandstofverbruik. En uiteindelijk is het de kostprijs per verwerkte ton waar het omgaat en dat heeft de Lindner aangetoond te zijn tijdens diverse testen.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines