NIEUWE LIEBHERR 53K VOOR DE HUURVLOOT!

doorVan der Spek

NIEUWE LIEBHERR 53K VOOR DE HUURVLOOT!

– Van der Spek, ook groot in kleine torenkranen –

Naast de Liebherr 34K, de torenkraan die onlangs bovenop de Zalmhoventoren in Rotterdam werd geplaatst, is er nu weer een Liebher snelmontagekraan binnengekomen in Vianen. Het betreft dit keer een nieuwe Liebherr 53K die vers uit de Liebherr fabriek in Biberach is gekomen en aan de huurvloot van Van der Spek Vianen is toegevoegd.

Op dit moment wordt de kraan gereed gemaakt voor zijn eerste inzet, zodat hij volgende week al gemonteerd kan worden. Bij de ruwbouw van de nieuwe Yunus Emre Moskee in Almelo door CN Bau uit het Duitse Herten zal de kraan zijn eerste inzet hebben. De kraan zal daar zeker tot eind volgend jaar gebruikt worden.

De Liebherr 53K heeft een maximale capaciteit van 4.200 kg en hijst bij een gieklengte van 40 meter nog 1.000 kg op de punt. De maximale haakhoogte van de kraan is precies hoog genoeg om de uiteindelijke hoogtes van de minaretten te kunnen bouwen.

Ondanks het feit dat deze kraan niet zo groot is, is dit toch weer een project waardoor Van der Spek Vianen B.V. zich met recht #hoogbouwspecialisten mag noemen.