Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

doorVan der Spek

Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

Als u in Katwijk en omgeving op het strand bent is de kans groot dat u één van de machines van Schaddé van Dooren tegenkomt. Sinds vorige week is de kans heel groot dat u dan ook deze nieuwe Hyundai HL955A ziet die samen met een eveneens door Van der Spek geleverd HL940 druk aan het werk ziet op o.a. het strand. 

De opgedane goede ervaringen met de Hyundai laadschoppen en de zeer prettige samenwerking tussen Schaddé van Dooren en Van der Spek Vianen maakte de keuze voor weer een nieuwe Hyundai geleverd door Van der Spek een logische.

De nieuw geleverde Hyundai HL955A is compleet opgebouwd na de wensen van de klant en voorzien van vele speciale opties die benodigd zijn voor het veelzijdige werk dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren.

Hyundai laadschop HL955A

Fa. Schaddé van Dooren is al meer dan een eeuw werkzaam in Katwijk en omgeving. Ooit begonnen met het ophalen van schelpen op strand en opruimen van bouwplaatsen. Ze zijn nu een erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval.

Tevens houden ze zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen), leggen van stelconplaten, grondverzet, leeghalen tuinen, kleine sloopwerken, het  opbouwen / transport van strandtenten, gladheidsbestrijding, grond- en zandhandel, onderhoud van zand ondergronden bij speeltuinen, zandbakken verversen en nog veel meer.

Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL955A aan de hoogste Stage-V emissie-eisen. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Dankzij het af fabriek gemonteerde AAVM camerasysteem ( All Around View Monitoring ) welke is uitgevoerd met optionele radar aan de achterzijde is de veiligheid rondom de machine gegarandeerd.  Zodra er binnen het werkbereik van de machine objecten of personen bevinden krijgt de machinist hier met een akoestisch signaal melding van.  Wat de veiligheid nog verder uitbreid is de automatische opening van de cabinedeur die de machinist met een afstandsbediening kan openen. Er hoeft niet eerst op de machine geklommen te worden om de deur te openen.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen aanhangers e.d. Op wens van de klant heeft Van der Spek een vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen welke door het fijne en vaak opwaaiende zand worden blootgesteld.

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.