Zoek
Sluit dit zoekvak.

Asfalt Productie Hoogblokland APH vervangt na 3.750.000 ton op-en overslag Hyundai laadschop voor nieuwe Hyundai HL980XT

doorVan der Spek

Asfalt Productie Hoogblokland APH vervangt na 3.750.000 ton op-en overslag Hyundai laadschop voor nieuwe Hyundai HL980XT

Van der Spek heeft alweer de 5de Hyundai laadschop afgeleverd bij APH. Ditmaal ter vervanging van een Hyundai HL780XT. Deze was na ruim 15.000 uur en ongeveer 3.750.000 ton verzet te hebben aan vervanging toe.

De Hyundai HL980A XT laadschop van APH is voorzien van een Cummins dieselmotor welke voldoet aan de laatste milieu- en emissie-eisen. De motor voldoet aan de strenge Stage-V uitlaatgas eisen door het all-in-one uitlaatgasnabehandelingssysteem in combinatie met AdBlue.

De nieuwe laadschop heeft 10% meer vermogen dan de oude en 25% meer koppel bij een laag toerental wat resulteert in 5% minder brandstofverbruik.

De cabine is ergonomisch, ruimtelijk en zeer stil en daarmee voor de machinisten een fijne werkplek.Om de veiligheid op het terrein te vergroten is de shovel voorzien van een 360° camerasysteem en biedt de machinist een rondomzicht op het beeldscherm. Met slechts een druk op de knop kan men alle verschillende werkhoeken van de shovel bekijken. Dit systeem met vier camera’s kan een 360° beeld rondom de machine, een beeld van bovenaf, zijaanzichten en verschillende weergaven op het kleuren-aanraakscherm tonen.

De shovel is tevens voorzien van detectiesysteem voor bewegende objecten. Wanneer zich een persoon binnen het bereik van de machine bevindt, knippert een blauwe of rode waarschuwingspijl op het scherm, samen met een hoorbaar alarm.Voor maximale veiligheid heeft de APH de machine ook laten uitrusten met een radarsysteem aan de achterzijde en een volledig LED-werklampenpakket voor een optimaal zicht.