Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R55W-9A voor Smits Groep uit Nederhemert

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R55W-9A voor Smits Groep uit Nederhemert

Datum: 25-mei-17

Via de werkplaats van Van der Spek in Vianen is een nieuwe mobiele Hyundai R55W-9A geleverd aan de Smits Groep uit Nederhemert 

 
De Smits Groep bestaat o.a. uit Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. en Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V.
 
De heer P.C. Smits, vader van de huidige eigenaar, heeft in 1963 de basis gelegd voor het hedendaagse Aannemersbedrijf M.J. Smits B.V. Wat begon als een loonbedrijf, gespecialiseerd in grondverzet, is uitgegroeid tot een aannemersbedrijf dat alle disciplines in huis heeft voor aanleg en onderhoud van de openbare ruimte.
 
De centrale ligging in het land van de gemeente Zaltbommel, waarbinnen het bedrijf gevestigd is, biedt ze de mogelijkheid om efficiënt te werken in grote delen van Nederland.
 
De werkzaamheden van Aannemersbedrijf M.J. Smits B.V. omvatten, onder andere, de volgende disciplines: onderhoud cultuurtechnische werken en groenvoorzieningen, reinigen openbare ruimte, gladheidbestrijding, bos- natuur en landschapsbouw en verkeersvoorzieningen.
 
In 2004 hebben de huidige eigenaren, de heren F.M.J. Vos, J.A. van der Zalm en M.J. Smits, Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. opgericht. Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. is gespecialiseerd in aanleg van openbare ruimte, in de ruimste zin van het woord.
De werkzaamheden van Aannemersbedrijf Smits-Vos B.V. omvatten, onder andere, de volgende disciplines:  aanleg van cultuurtechnische-,civieltechnische en waterbouwkundige  werken, aanleg houten bruggen en vlonders, aanleg en/of herinrichten groenvoorzieningen en natuurgebieden, aanleg bestrating, plaatsen beschoeiingen en het  bouwrijp maken van bouw- en woongebieden.
 
De nieuwe mobiele midi is voorzien van vele opties zodat hij door de Smits Groep optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Vele hydraulische functies zijn opgebouwd zodat o.a. een maaikorf en slagmaaier voor het snoeien van heggen zonder problemen kunnen worden aangestuurd. Ook is de nieuwe Hyundai voorzien van brede enkellucht Vredestein 480/45 R17 banden om de insporing tot een minimaal te beperken bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. 
 
Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe Hyundai R55-9A en heeft een giek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken. Op de hefcilinders is optioneel ridecontrol gemonteerd zodat tijdens het rijden met eventueel lading comfort voor de machinist gewaarborgd is.
 
Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk ,deze  levert een nominaal vermogen van 68 pk bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren. Uiteraard voldoet de motor aan de laatste Tier IV final emissie eisen waarmee de Smits Groep gelijk laat zien duurzaam te investeren.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines