Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fuchs primeur voor H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel in Enschede

doorVan der Spek

Fuchs primeur voor H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel in Enschede

Datum: 23-mei-17

Met de ingebruikname van de eerste Fuchs MHL350F van Nederland welke is voorzien van de nieuwe Fox-cabine heeft H. Zwarts Ijzer- en Metaalhandel de primeur voor Nederland. 
 
De nieuwe met iF DESIGN AWARD bekroonde cabine die de komende tijd op alle modellen zal worden geïntroduceerd is door vele gezien op de Bauma, ISRI en IFAT. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd.
 
De nieuwe Fuchs MHL350F komt bij Zwarts als uitbreiding op het op- en overslagmachinepark waar met grote tevredenheid al vele jaren en draaiuren een Fuchs MHL340D zijn werk doet. De goede ervaringen met deze Fuchs en de zeer open en goede relatie met Van der Spek Vianen maakte de keuze voor wederom een Fuchs geleverd door Van der Spek een logische.
 
Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om bij Zwarts hoger en verder op- en over te slaan en kunnen eenvoudig containers en vrachtwagens in de lengte geladen en gelost worden. 
 
Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17 meter.  
 
Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een  draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden. 
 
In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden. 
 
De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. 
 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 
 
De Fuchs met nieuwe Fox-cabine is standaard voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd. 
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines