Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai R140W-9 geleverd aan Loon- en kraanbedrijf P.M. Themmen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai R140W-9 geleverd aan Loon- en kraanbedrijf P.M. Themmen

Datum: 27-apr-14


Van der Spek Vianen B.V. heeft via haar werkplaats in Mariënberg een nieuwe Hyundai R140W-9 afgeleverd bij Loon- en kraanbedrijf P.M. Themmen in Oosternijkerk.

De geleverd Hyundai R140W-9 is de tweede Hyundai die in korte tijd is geleverd bij Themmen door Van der Spek. Vorig jaar is een ook al een nieuwe Hyundai R210-9 geleverd.

De nieuwe machine is gelijk aan het werk gegaan bij één van de opdrachtgevers van Themmen. Themmen is actief in de wegenbouw, grondverzet en agrarische sector. Naast deze activiteiten wordt er ook nog een akkerbouwbedrijf gerund.

De nieuwe R140W-9 is uitgerust met een gedeelde giek en voorzien van enkellucht banden. Tevens is er na goed overleg gekozen voor een draaikantelstuk van zodat de machine uitermate geschikt is voor het "fijne" werk wat veel voorkomt bij de werkzaamheden die Themmen uitvoert.

De krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine is een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine. Als de Travel-mode geactiveerd wordt, zal de motor 200 omw/min meer gaan draaien waardoor de machine met een nog steeds laag toerental gemakkelijk een snelheid van 40 km/uur haalt!

Evenals alle nieuwe Dash-9 serie is ook de nieuwe machine van Themmen standaard zeer compleet uitgerust met o.a. cruise control, luxe stoel, Apple Ipod, elektrische koelbox, achteruitkijk camera, luxe vloermat, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, beschermplaat over dozerblad cilinders, spatborden en automatische asblokkering.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines