Het nieuw recycle-wonder van Terex-Fuchs is heel dichtbij!

doorVan der Spek

Het nieuw recycle-wonder van Terex-Fuchs is heel dichtbij!

Datum: 1-mei-14

Op de IFAT 2014 in München zal Terex-Fuchs de geheel nieuw ontwikkelde MHL250E introduceren. Deze nieuwe, speciaal voor de recycling ontwikkelde machine zal daarna direct op transport gaan naar Nederland om door Van der Spek Vianen op de TKD te worden getoond aan het Nederlandse publiek. Zowel op de IFAT als op de TKD ontvangen wij u graag om alle features van deze machine te tonen.

Terex-Fuchs heeft de nieuwe MHL250E in zeer nauw overleg met de gebruikers van compacte sorteer- en overslagmachines ontwikkeld, waarbij de wensen en eisen van de gebruikers zijn doorgevoerd in het gehele ontwerp van de machine. Hierbij is naast stabiliteit, bereik, compacte afmetingen de sorteer- en overslagcapaciteit zeer belangrijk.

Met de 2-serie voegt Terex-Fuchs een complete nieuwe lijn toe aan het leveringsprogramma. De 2-serie machines zijn en worden speciaal ontwikkeld en afgestemd voor de recycling- en afvalwereld, waarbij ze vaak worden ingezet op compacte (binnen)locaties waar niet veel ruimte is voor manoeuvreren en compacte machine gewenst zijn.

De Terex-Fuchs MHL250E heeft afhankelijk van de uitvoering een eigen gewicht tussen de 14.0 en 15.5 ton. Het bereik van de machine is maximaal 9.00 meter. Hij kan worden geleverd met diverse onderwagen varianten, met stempels, blad of blad en stempels. Tevens is er de keuze in een vaste cabine welke voorzien kan worden van een verhoging. Uiteraard is de welbekende hydraulische verstelling van de cabine ook leverbaar.

Voor de aandrijving is een duurzame Deutz Tier IV-interim motor gemonteerd met een vermogen van 116 pk.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines