Zoek
Sluit dit zoekvak.

3de nieuwe Hyundai HL780 laadschop geleverd aan APH

doorVan der Spek

3de nieuwe Hyundai HL780 laadschop geleverd aan APH

Datum: 10-mei-14


Van der Spek Vianen heeft bij Asfaltproductie Hoogblokland wederom een nieuwe Hyundai HL780 geleverd, ditmaal een nieuwe Hyundai HL780XTD-9A met duurzame Tier IV interim motor.

De eerste machine – een HL780-7A – werd 4 jaar geleden afgeleverd en draaide in 3 jaar 10.000 probleemloze draaiuren. Hierdoor was de keuze voor Asfaltproductie Hoogblokland om wederom voor een Hyundai van Van der Spek Vianen te kiezen snel gemaakt. De wederom uitstekend opgedane ervaringen met vorig door Van der Spek Vianen jaar geleverde HL780XTD-9 maakte de keuze om weer voor een Hyundai HL780 te kiezen zeer eenvoudig.

De nieuwe dash-9(A) serie is een geheel nieuw ontwikkelde serie, waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal hebben gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine gelijk te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Voor het duurzamer gaan draaien van de dash-9 wielladers zijn ze uitrust met het nieuwste hydraulieksysteem . Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor voor een lager energieverbruik. Dit gekoppeld aan de ZF-volautomatische transmissie met lock-up zorgt voor maximale duurzaamheid. Deze zorgt op zijn beurt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Zoals de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van hun machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De HL780-9A wordt aangedreven door een 10,8 liter Cummins QSX11.9  6-cilinder turbodiesel motor die 355 pk levert. Deze duurzame motor voldoet aan de laatste emissie-eisen.

Om goed te kunnen manoeuvreren tussen de verschillende componenten van de asfaltcentrale is de machine door Van der Spek Vianen op special aangepaste velgen geplaatst, zodat de machine ca. 400 mm smaller is geworden. 

De asfaltinstallatie bij APH is uitgerust met een 5-tons menger en heeft productiecapaciteit van 300 ton asfalt per uur. De Hyundai moet de 300 ton per uur dus ook in de verschillende bunkers van de centrale kunnen voeden.

Voor de productie van 300 ton/uur is installatie voorzien van een 320-tons droogtrommel voor het verwarmen van de nieuwe grondstoffen, en een 150-tons droogtrommel voor het verwarmen van het toe te voegen recycling materiaal (oud asfalt). De opslagcapaciteit van gereed product bedraagt 1.020 ton, verdeeld over 14 voorraadsilo’s. Met deze opslagcapaciteit heeft de Asfalt Productie Hoogblokland de mogelijkheid om grote hoeveelheden warm asfalt in voorraad te zetten voor meerdere asfaltploegen. Hierdoor worden wachttijden van auto’s tot een absoluut minimum beperkt.

Om goed en gemakkelijk in de bunkers en vrachtwagens te kunnen laden is de nieuwe Hyundai HL780XTD-9A  voorzien van een XTD-laadframe, XTD wil zeggen dat de machine origineel af fabriek wordt geleverd met een langer laadframe, waardoor er een aanzienlijk hogere uitstorthoogte mogelijk is. De 780XTD-9A heeft een bakpen hoogte van bijna 5000 mm. Aan de machine is een nieuwe bak gemonteerd met een inhoud van 6.200 liter.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines