Derde nieuwe Hyundai voor CMF Services B.V. in Nieuw-Velsen

doorVan der Spek

Derde nieuwe Hyundai voor CMF Services B.V. in Nieuw-Velsen

Datum: 21-apr-14


Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Vianen de derde nieuwe Hyundai graafmachine afgeleverd bij CMF Services in Nieuw-Velsen. Na al eerder een Hyundai 140W-9 en een 170W-9 te hebben geleverd is er ditmaal weer gekozen voor een wielmobiele Hyundai 140W-9.

CMF is begin ’80 opgericht en is gespecialiseerd in de recycling en productie van boorvloeistoffen die nodig zijn voor en vrijkomen bij het boren met boorinstallaties op zee naar olie en gas. De zogeheten spoelingen die worden gebruikt bij het boren worden geheel op wens en receptuur van de klanten geproduceerd en na gebruik bij CMF weer gerecycled.

Voor het op- en overslaan van de producten die in containers worden aan- en afgevoerd heeft CMF geïnvesteerd in de nieuwe Hyundai 140W-9 die is voorzien van 4 stempels en een overslaggrijper. De twee eerder geleverde Hyundai ’s worden ingezet in gelijksoortige werkzaamheden.

De krachtbron van deze moderne 14 ton’s mobiele machine is standaard een zuinige 6-cilinder Cummins diesel. Tijdens het werken met de machine in de Power-mode draait de motor maximaal 1500 omw/min. Dit zorgt in combinatie met een koelfan met visco-koppeling voor een zeer geluidsarme en brandstofbesparende machine.

De machine is standaard zeer compleet uitgerust met o.a.; elektrische koelbox, achteruitkijkcamera, opklapbare treeplank, 4 werklampen op de cabine onder een regenkap, grote gereedschapskist op de onderwagen, spatborden en automatische asblokkering.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines