Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HX330L rupsgraafmachine geleverd aan Lansers Trio

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HX330L rupsgraafmachine geleverd aan Lansers Trio

Datum: 27-sep-16

Na vorig jaar twee nieuwe Hyundai HL955 laadschoppen en een wielmobiele Hyundai R160-9A in gebruik te hebben genomen via Van der Spek Vianen heeft Lansers Trio wederom gekozen te investeren in een Hyundai. Ditmaal een nieuwe Hyundai HX330L rupsgraafmachine.

Lansers Trio

Lansers Trio is al tientallen jaren actief op vele fronten. Naast het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden voor de milieu- en civieltechnische markt voert men alle voorkomende werkzaamheden uit voor (afval)verbrandingscentrales, dragen ze zorg voor delen of complete af- en behandeling van materiaalstromen bij de op- en overslag. Deze werkzaamheden worden zowel nationaal als internationaal voor de klanten uitgevoerd. De machines die hiervoor worden ingezet worden zowel met als zonder machinisten verhuurd door Lansers Trio. De nieuwe Hyundai HX330L zal worden ingezet voor het beladen van een mobiele puinbreekinstallatie.

De nieuwe 35-tons Hyundai HX330L is voorzien van een zeer duurzame Cummins QSL-9 Tier 4 Final motor die een vermogen levert van 284 pk. Gekoppeld aan ruim 554 liter/min. hydraulisch vermogen zorgt deze ervoor dat de machine niet alleen erg snel en sterk is, maar ook extreem zuinig. Het IPC (Intelligent Power Control) systeem zorgt ervoor dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt, zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.

De elektronische aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houdt, waardoor hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik. Het nieuw ontwikkelde vergrote koelsysteem op de HX330L is zeer goed toegankelijk, zodat het eenvoudig schoongemaakt kan worden mocht dit benodigd zijn.

Om zonder problemen hydraulische werktuigen als een sorteergrijper of vergruizer te kunnen gebruiken is de machine voorzien van diverse hydraulische functies die proportioneel te bedienen zijn. De nieuwe HX-cabine is ten opzichte van de 9-serie met ruim 13{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} gegroeid, hij is 340 mm langer geworden waardoor het comfort voor de machinist nog beter is geworden.

Het standaard gemonteerde AAVM (Advanced View Monitoring Camera System) is een geheel nieuw ontwikkeld state-of-the-art camerasysteem waarmee de machinist geheel rondom zicht heeft en hierdoor zeer veilig kan werken en de risico’s op ongevallen tot een minimum beperkt.

Met het Hi-mate systeem kan op afstand alle belangrijke informatie worden opgeroepen en gemonitord, zodat service optimaal kan worden gepland en onnodige stilstand kan worden voorkomen. Deze informatie kan door Lansers Trio zelf worden opgeroepen en bekeken.

Naast alle technische voordelen van de nieuwe Hyundai HX330L is ook de goede en open relatie die de afgelopen jaren is opgebouwd tussen Lansers Trio en Van der Spek Vianen een zeer belangrijk argument geweest om ook deze machine te kopen. De uitspraak van directeur Karl Heinz Eireiner  "Maar onze grootste kracht is de no-nonsense mentaliteit. De klant verwacht én krijgt bij ons altijd een oplossing” past ook precies bij Van der Spek en daarmee passen beide bedrijven goed bij elkaar en vullen ze elkaar aan leverancier en klant, echt partnerschip. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines