Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoogste punt appartementencomplex Dalida in Lent bereikt

doorVan der Spek

Hoogste punt appartementencomplex Dalida in Lent bereikt

Datum: 26-sep-16

In Lent wordt door Trebbe Bouw B.V. in opdracht van woningcoörperatie Talis appartementencomplex Dalida gerealiseerd.
Op het Eiland van Laauwik, een mooie, groene buurt in Lent met ruime koopwoningen, worden 48 sociale huurappartementen gebouwd. Op 8 september werd met het plaatsen van het laatste element door wethouder Bert Velthuis en een toekomstige bewoner, het hoogste punt bereikt.

Bijzonder aan de realisatie van Dalida is onder meer de korte bouwtijd. Mede door de toepassing van een lean-planning en een zeer goede voorbereiding met onderaannemers en leveranciers kan Trebbe een korte doorlooptijd garanderen en is er een gestroomlijnd uitvoeringsproces. Ongetwijfeld heeft de in april van dit jaar gemonteerde nieuwe Liebherr torenkraan die Trebbe Bouw voor dit project huurde daar ook aan bijgedragen.

De Liebherr torenkraan van het type 130 EC-B8 FR.tronic heeft een maximale capaciteit van 8 ton en kan op de punt van de bij deze inzet 35 meter lange giek nog 4.050 kg hijsen. Deze Liebherr 130 EC-B is onderdeel van een pakket van nieuwe Liebherr torenkranen, van onderdraaiers tot en met een Liebherr 1000 EC-H40 Litronic, waarin door Van der Spek is geïnvesteerd voor uitbreiding van de huurvloot voor Nederland, België en Frankrijk.

Van der Spek geeft met deze investeringen aan volop vertrouwen in de toekomst te hebben en uitdagingen op dat gebied zeker niet uit de weg te gaan. Ook op het gebied van kleinere, bovendraaiende torenkranen onder 200 tonmeter is Van der Spek een belangrijke aanbieder. Zo verzekeren aannemers zich, naast nieuwe torenkranen met een goede en betrouwbare uitstraling, van de laatste stand der techniek op torenkraangebied.
 
Op de voorgrond van één van de foto’s is een Hyundai 20 tons graafmachine te zien, eveneens door Van der Spek te leveren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines