Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel Liebherr torenkranen van Van der Spek bij bouw Holland Park in Diemen

doorVan der Spek

Veel Liebherr torenkranen van Van der Spek bij bouw Holland Park in Diemen

Datum: 26-sep-16

Door UBA Bouw B.V. wordt in Diemen gewerkt aan verschillende fases van het nieuwbouwproject "Holland Park" in Diemen. Holland Park betreft een gebiedsontwikkeling van meer dan 10 Ha. Het voormalige kantorenpark Bergwijkpark Noord zal worden ontwikkeld tot een stedelijke woonomgeving met meer dan 3.000 woningen in een mix van koop- en vrije sector huurappartementen. Het stedenbouwkundig plan is een verwijzing naar het project in Kopenhagen, project Sluseholmen van architect Sjoerd Soeters. Minister Stef Blok gaf op 7 september 2015 het startsein door de eerste heipaal te slaan van Blok 1.

Holland Park is de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland op 10 minuten van het centrum van Amsterdam. Het leegstaande kantorenpark Bergwijkpark Noord met 100.000 m² kantoorruimte wordt volledig gesloopt en getransformeerd in een kleinstedelijke woonomgeving met grachtenpanden, winkels en horeca.

De nieuwe stadswijk Holland Park zal in vijf fases worden gerealiseerd. De bouw van 131 appartementen in Blok 1 is in volle gang. Blok 1 omvat 8 verdiepingen met een gemeenschappelijke binnentuin en 80 parkeerplaatsen. Alle appartementen krijgen een balkon en enkelen ook een terras. Met blok 2 (94 appartementen) en toren 1 (25 appartementen) is in december 2015 van start gegaan.

Voor de bouw van de verschillende blokken en torens wordt op dit moment gebruik gemaakt van 4 stuks Liebherr 280 EC-H12 Litronic uit de huurvloot van Van der Spek. Gieklengtes van de kranen variëren van 50 tot 55 meter en de haakhoogtes van 40 tot 56 meter.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines