Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HW160 in gebruik genomen bij Remondis

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HW160 in gebruik genomen bij Remondis

Via haar werkplaatsen in Vianen heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Hyundai afgeleverd in Strijen bij de vestiging Hoeksche Waard van Remondis.  

Ditmaal is het een nieuwe Hyundai HW160 die een Hyundai 140W-7A vervangt met ruim 21.000 uur draaiuren op de klok. De goede ervaringen met de Hyundai machines geleverd door Van der Spek maakte de keuze voor weer een mobiele Hyundai een logische.

Remondis is één van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van afvalinzameling, afvalrecycling en rioolservice. Met ca. 900 locaties op vier continenten en met 30.000 medewerkers (ver)werken ze voor meer dan 30 miljoen mensen en duizenden bedrijven.

De nieuwe Hyundai HW160 met een eigen gewicht van ruim 18 ton is wel een stuk zwaarder dan de Hyundai 140W-7A die vervangen wordt. Gezien de uit te voeren werkzaamheden is gekozen voor een zwaardere machine.

Om in de sorteerhal zonder problemen weer vele draaiuren te kunnen worden ingezet is de machine optioneel uitgevoerd met een omkeerventilator op de koelers en een overdrukunit waardoor de machinist altijd in een veilige stofvrije werkomgeving zit. Aangezien er tijdens de sorteer en op- en overslagwerkzaamheden ook scherpe delen op de vloer kunnen liggen is gekozen om de machine uit te voeren met Solideal 10.00×20 massieven banden.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 171pk.  Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabines is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst

Standaard is de Hyundai HW160 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Middels het standaard Hi-Mate systeem kan door Remondis alle belangrijke gegevens van de machine worden gemonitord waarbij o.a. brandstofverbruik, onderhoudsgegevens, locatie e.d. kunnen worden ingezien.

Uiteraard is de machine af fabriek geleverd in de bekende bedrijfskleuren van Remondis.