Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Dynapac CS1400 voor De Jong Zuurmond

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac CS1400 voor De Jong Zuurmond

De Jong Zuurmond heeft een nieuwe Dynapac CS1400 toegevoerd aan hun zeer uitgebreid materieelpark voor het uitvoering van asfaltwerkzaamheden waarin al vele Dynapac’s aanwezig zijn.

De nieuwe Dynapac statische CS 1400 heeft uitstekende verdichtingscapaciteiten. Door de gelijke bandagediameter aan de voor- als achterzijde en doordat de alle walsrollen zijn aangedreven

wordt voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd en een optimale verdichting wordt gerealiseerd. Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

In een werkgang wordt gelijk een breedte van 2.100mm verdicht doordat alle drie de walsen zorgen voor de verdichting, de optimale verdeling van het gewicht tussen voor en achterzijde zorgt dat dit optimaal gebeurd. Doordat er in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht en er geen twee werkgang benodigd is om de 2.100mm te verdichten wordt er veel tijd en brandstof bespaard, de CS1400 laat hiermee zijn duurzaamheid zien. De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in de bochten over de gehele breedte wordt verdicht.

De duurzame Deutz motor is centraal geplaatst onder een ruime motorkap waar vanaf grondniveau alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Door de lage plaatsing van de motorunit heeft de machinist optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De nieuwe machine is uitgevoerd met een ruime cabine die uitgevoerd is met airco en dubbelle bediening. Naar wens van de machinist is de machine uitgevoerd met diverse extra opties. Zo zijn er extra spiegels gemonteerd en is de machine uitgevoerd met draaibare stoelen en een asfalt temperatuur meter.

Het sproeisysteem is uitgevoerd met twee pompen zodat naast een grote wateropbrengst ook de  bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De watertanks zijn vanaf grondniveau eenvoudig middels grote openingen te vullen.

Uiteraard is de nieuwe Dynapac gespoten in de welkbekende bedrijfskleuren van De Jong Zuurmond.

Prima Equipement in Hardenberg, onderdeel van Van der Spek Vianen heeft de machine voorzien van de drie kleuren.