Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV

Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuwe Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. De nieuwe Hyundai HW140 vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai 140 van de vorige generatie. Naast de Hyundai ’s zijn er ook nog diverse eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Dynapac trilrolwalsen in het bedrijf werkzaam.

Hyundai HW140 ; Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machine een zeer groot bereik, door deze giek kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken. Het gemonteerde draai- en kantelstuk zorgt dat bijna iedere positie bereikt kan worden. Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen. Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen. Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

De cabine van de nieuwe HW140 is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. Om veilig te kunnen werken bij saneringens- en sloopwerkzaamheden is de cabine voorzien van een overdrukunit.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.

Samenwerking ; Loonbedrijf Jan van der Lee BV en Van der Lee Amstelveen Groen BV. Ze werken vanuit een goedlopende wisselwerking, namelijk via Loonbedrijf Jan van der Lee bv, die als onderaannemer opereert in de Grond-, Water-, en Wegenbouw (GWW) en Van der Lee Amstelveen Groen bv, die zich bezighoudt met groenvoorzieningen en het onderhoud hiervan. Beide bedrijven zijn gevestigd aan de Noorddammerweg 104 te Amstelveen. Vanuit deze samenwerking werken ze ook met hun opdrachtgevers samen door middel van een goedlopende wisselwerking.

Beide bedrijven zijn VCA* en ISO 9001:2008 gecertificeerd wat volstaat voor veiligheid en organisatorisch goed op orde. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat bij ze zeer hoog in het vaandel, daarom hebben ze niveau 3 behaald op de CO2-prestatieladder.