Attero neemt op locatie in Landgraaf wederom nieuwe Powerscreen Warrior in gebruik

doorVan der Spek

Attero neemt op locatie in Landgraaf wederom nieuwe Powerscreen Warrior in gebruik

Onlangs heeft Attero op de locatie in Landgraaf een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek geleverde Warrior 1400.

Attero is marktleider in Nederland als het gaat om de verwerking van diverse afvalstromen op een efficiënte en duurzame wijze. Ze zien het als hun opdracht om hun klanten te ontzorgen met one-stop oplossingen en hen te ondersteunen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van hergebruik van grondstoffen en inzet van duurzame energie. Met zijn activiteiten wil Attero een wezenlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze samenleving en het oplossen van afvalvraagstukken van hun klanten. Ze doen dat door de potentie van afval maximaal te benutten. Niet alleen door het terugwinnen van secundaire grondstoffen, maar ook door de productie van duurzame energie als warmte, elektriciteit en groen gas. Zo voorkomen ze de uitputting van primaire grondstoffen en gaan ze klimaatverandering tegen.

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 wordt ingezet voor het zeven van diverse te recyclen stromen zodat deze weer verder verwerkt en gebruikt kunnen worden. De door wereldmarkleider Powerscreen gebouwde Warrior 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880mm en een breedte van 1.500 mm.

Een zeer groot voordeel van de zeefboxen op de Warriors is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting zijn waardoor bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijde van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst capaciteiten goed te kunnen afvoeren is de machine voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd welke is voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

De nieuwe machine van Attero is o.a. uitgevoerd met een op klant wens aangepast vingerdek als bovendek zodat er optimaal gezeefd kan worden. Het gemonteerde Major Wire Flex-D RVS zeefdek onder in de zeefbox zorgt dat ook moeilijk afzeefbare producten ook op kleine maat kunnen worden uitgezeefd. Natuurlijk heeft Attero diverse verschillende maten zeefdekken bij de machine zodat er snel- en eenvoudig gewisseld kan worden als er andere maatvoeringen gewenst zijn.

Om eenvoudig met de machine op locatie te kunnen rijden is de machine uitgevoerd met een draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan ook o.a. de bunkersnelheid worden geregeld dat afhankelijk van het op te geven product de machinist de snelheid kan aanpassen voor een optimale afzeving.