Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Hoekstra in Deventer.

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL350F voor Hoekstra in Deventer.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F bij Hoekstra in Deventer in gebruik gesteld. De goede ervaringen met een in 2012 geleverd Fuchs MHL340D en de prettige samenwerking tussen Hoekstra en Van der Spek heeft doen besluiten weer te investeren in een door Van der Spek geleverde Fuchs.

Hoekstra Deventer is een echt familiebedrijf. Godfried Hoekstra en zoon Hans zijn de drijvende krachten achter het moderne recyclingbedrijf gevestigd in Deventer waaruit zij in de ruime omgeving van Deventer hun klanten bedienen. Hoekstra koopt in en verwerkt vele metaalstromen en als gewenst worden er containers geplaatst om de materialen op te slaan en af te voeren. Deze transporten voert Hoekstra uit met zijn eigen vrachtwagens zodat de klanten altijd worden geholpen volgens de afspraken die gemaakt zijn.

Fuchs MHL350F : Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Deventer eenvoudig hoog en ver op- en over te slaan en kunnen eenvoudig containers en vrachtwagens in de lengte geladen en gelost worden. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

Net als alle Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL350F voorzien van een draaikrans die is voorzien van een dubbele lagering waardoor naast stabiliteit een zeer lange levensduur is gegarandeerd. Deze zelfde zeer degelijke opbouw is in de gehele machine te vinden.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Deutz TCD 6.1. L6 is 6-cilinder turbodieselmotor met gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. Middels Ad-Blue en een katalysator wordt uiteraard voldaan aan de laatste emissie-eisen, actief regenereren met het daarbij behorende extra brandstofverbruik en kosten behoren tot het verleden. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd.

Standaard is de Fuchs MHL350F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.