Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL340F voor A.V.I/Gebr. Gerrits in Den Bosch

door-Van der Spek-

Nieuwe Fuchs MHL340F voor A.V.I/Gebr. Gerrits in Den Bosch

Van de vestiging in Vianen heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL340F geleverd bij A.V.I. in Den Bosch. A.V.I. is onderdeel van Gebr. Gerrits uit Helmond.

De nieuwe Fuchs MHL340F vervangt na vele tevreden draaiuren een eveneens door Van der Spek Vianen geleverd Fuchs MHL340E.

Aan de nieuwe Fuchs MHL340F is een speciale sorteertang gemonteerd die wordt ingezet om producten die verwerkt gaan worden door de shredder te ontdoen van stoorstoffen die niet gewenst zijn in het verkleiningsproces.

Fuchs MHL340F
Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 12,2 meter en is voorzien van een bakkinematiek en snelwissel. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs ruim over de 13 meter.

Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6/1 6-cilinder motor gemonteerd met 129kW welke gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. Bij de nieuwe Fuchs MHl340F zijn de koelers optioneel voorzien omkeerfuncties.

Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Optioneel is er voor gekozen om de cabine te laten uitvoeren met een cabinerooster zodat de machinist altijd veilig zit tijdens de werkzaamheden.

Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

Gemonteerde Power-LED verlichting zorgt ervoor dat de machine ook in de vroeg- en late uren optimale verlichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden.