Search
Close this search box.

Nieuwe Dynapac CA3500 met schapenpoot-bandage voor A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Dynapac CA3500 met schapenpoot-bandage voor A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf B.V.

Nieuwe Dynapac CA3500 van A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf BV in actie met schapenpoot-bandage.

De schapenpoot-bandage kan eenvoudig worden gemonteerd zodat, indien gewenst, de machine ook standaard met een gladde rol kan worden ingezet.

Met zijn eigen gewicht van ruim 12 ton en een walsbreedte van 2.130 mm is de nieuwe CA3500 van A. Tuytel Loon- en verhuurbedrijf BV in staat grote oppervlakten in korte tijd te verdichtingen.

De Dynapac CA3500 is juist in te stellen voor ieder werk zodat hij de verdichting altijd optimaal kan uitvoeren. De machinesnelheid is instelbaar tussen de 0 en 12 km/h waarbij ook de amplitude is te verstellen tussen de 1.9 en 0.9 mm. De frequentie wordt dan tussen de 31 en 34 Hz versteld. Door deze instellingen verandert de centrifugaalkracht van 280 kN naar 170 kN.

Door de machine juist in te stellen verdicht de machine niet alleen optimal, maar wordt ook de verbruikte brandstof juist omgezet in verdichtingskracht zodat de machine uiterst duurzaam zijn werk uitvoert.

Doordat de standaardmantel van de wals is uitgevoerd in 35 mm dik staal is de levensduur ervan zeer lang en kan de machine vele meters verdichten voordat er aan onderhoud van de mantel gedacht hoeft te worden.

Vanuit de uiterst comfortabele cabine heeft de machinist compleet zicht op het uit te voeren werk en de omgeving zodat dit veilig en juist gebeurd. Doordat de zuinige Cummins QSB4.5 watergekoelde 4-cilinder motor in de lengte in de machine is geplaatst is het zicht naar achteren optimal. De schuin aflopende motorkap zorgt voor een perfect beeld naar wat er zich achter de machine bevindt zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan.

De cabine is voorzien van airconditioning zodat de machinist altijd in een juiste omgeving zit om zijn werk uit te voeren, geheel onafhankelijk van de buitentemperaturen. Doordat de machinist zowel zijn stuur- als stoelpositie geheel kan instellen naar zijn wensen is de zitpositie altijd juist.

De brede 23.1×16 AW banden op de achteras dragen er zorg voor dat de verdichte ondergrond niet meer wordt ingereden met sporen. Ook de gewichtsverdeling van de CA3500 draagt hierbij nog aan bij; op de wals rust ruim 7,5 ton van het bedrijfsgewicht.