Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

doorVan der Spek

Fa. Schaddé van Dooren kiest weer voor nieuwe veelzijdige Hyundai laadschop

Als u in Katwijk en omgeving op het strand bent is de kans groot dat u één van de machines van Schaddé van Dooren tegenkomt. Sinds vorige week is de kans heel groot dat u dan ook naast de in 2015 geleverde Hyundai HL955 een nieuwe Hyundai HL940 druk aan het werk ziet, deze is namelijk vorige week afgeleverd en direct aan het werk gegaan op het strand.

De opgedane goede ervaringen met de Hyundai HL955 en de zeer prettige samenwerking tussen Schaddé van Dooren en Van der Spek Vianen maakte de keuze voor weer een nieuwe Hyundai geleverd door Van der Spek een logische.

De nieuw geleverde Hyundai HL940 is compleet opgebouwd naar de wensen van de klant en voorzien van vele speciale opties die benodigd zijn voor het veelzijdige werk dat hij zal moeten gaan uitvoeren bij Schaddé van Dooren.

Fa. Schaddé van Dooren is al meer dan een eeuw werkzaam in Katwijk en omgeving. Ooit begonnen met het ophalen van schelpen op strand en opruimen van bouwplaatsen. Ze zijn nu een erkend inzamelaar (VCA gecertificeerd) voor het transport en verwerken van afval. Tevens houden ze zich bezig met strandreiniging, stuifzand opruimen, het plaatsen van kastanje schermen (stuifschermen), leggen van stelconplaten, grondverzet, leeghalen tuinen, kleine sloopwerken, het  opbouwen / transport van strandtenten, gladheidsbestrijding, grond- en zandhandel, onderhoud van zand ondergronden bij speeltuinen, zandbakken verversen en nog veel meer.

Uiteraard voldoet de nieuwe 13 ton wegende Hyundai HL940 aan de hoogste emissie-eisen, de zuinige 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Regenereren behoort bij de nieuwe Hyundai dus tot het verleden. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik.

Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals een palletvork of veegbezem. Zowel aan de voor- als achterzijde zijn aansluitingen aangebracht voor het aankoppelen aanhangers e.d. Op wens van de klant heeft Van der Spek verder een vangmuil gemaakt aan de achterzijde van de machine.

Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan de voor- en achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle delen welke door het fijne en vaak opwaaiende zand worden blootgesteld.