Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS voor Meijerink Wegenbouw

doorVan der Spek

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS voor Meijerink Wegenbouw

Datum: 16-jun-16

Onlangs leverde Van der Spek Vianen wederom een nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500CS asfaltafwerkmachine bij Meijerink Wegenbouw. Deze Atlas Copco Dynapac is de 2e machine van dit type die Meijerink in gebruik neemt. 

 
Deze nieuwe machine is net als de onlangs geleverde machine uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Tier 4-final motor met een vermogen van 149kW die voldoet aan de laatste emissie eisen. Hiermee blijft Meijerink voorop lopen als het gaat om investeringen in nieuwe wegenbouwmachines in Nederland. Door deze nieuwe motor is de SC2500CS aanzienlijk stiller geworden, hetgeen zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving waar de machine zijn asfalt verwerkt. 
 
De Atlas Copco Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties, zoals een camerasysteem voor beter zicht in de materiaaltunnel. Op wens van Meijerink zijn op deze machine elektrisch in hoogte verstelbare zijschotten geleverd.
 
Verder is ook deze SD2500 met de optie Safe Impact geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt te staan, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.
 
Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform. Hierdoor kan de stoel van de machinist hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven worden, zowel links als rechts. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd en kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. De machine is standaard uitgevoerd met kleurendisplay’s, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.
 
In de werkplaats bij Van der Spek is de SD2500CS nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo werd er o.a. extra LED-verlichting opgebouwd, om bij het nachtwerk ruim voldoende licht rondom de machine te hebben.
 
De machine is geleverd met een V 5100 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter, zodat ieder werk gemaakt kan worden van klein tot groot. 
 
Meijerink wegenbouw: de wegbereiders
Volgens het woordenboek zijn wegbereiders mogelijkmakers. De mensen die het pad effenen voor anderen. Dat is overdrachtelijk bedoeld, maar wat Meijerink betreft mag u het gerust letterlijk nemen. In letterlijke zin bouwen ze aan wegen en pleinen, aan straten, stegen en paden. In overdrachtelijk opzicht zorgen ze ervoor dat de opdrachtgevers met een minimum aan rompslomp en ergernis hun projecten op hoog kwalitatief niveau gerealiseerd krijgen. Door efficiënt te werken met het modernste materieel als o.a.de Atlas Copco Dynapac machines en door een lage overhead kunnen de kosten beheersbaar blijven. Meijerink: professioneel en praktisch, wegenbouwers/wegbereiders in alle opzichten.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines