Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500C voor AVC asfalt

doorVan der Spek

Nieuwe Atlas Copco Dynapac SD2500C voor AVC asfalt

Datum: 13-jun-13

Begin juni leverde Van der Spek Vianen een nieuwe Dynapac SD2500C asfaltafwerkmachine bij AVC Asfalt.

De nieuwe Dynapac is uitgevoerd met een zeer duurzame Cummins Stage-3B motor die voldoet aan de laatste emissie-eisen volgens de Stage-3B norm (Tier 4 interim). Hiermee loopt AVC voorop als het gaat om investeringen in nieuwe wegenbouwmachines in Nederland. De SD2500C heeft een vermogen van 129 kW.

AVC Asfalt bestaat uit een combinatie van 3 gerenommeerde wegenbouwbedrijven. Begin 2012 hebben deze drie bedrijven uit de wegenbouwwereld de handen ineengeslagen en de asfaltverwerkingsset van Schapers B.V. overgenomen. Door het bundelen van hun kennis en krachten hopen Schapers, H4A en Gebr. Oomen elkaar te versterken in de verwerking van asfalt. Deze asfaltverwerkingsset zal in de toekomst verder gaan als AVC.

AVC opereert zowel in onderaanneming voor de drie aandeelhouders als zelfstandig. De combinatie heeft al veel ervaring in huis, als allround asfaltwegenbouwbedrijf in Zuid- en Zuidwest-Nederland. Uiteraard biedt de nieuwe start ook de mogelijkheid om de horizon te verbreden en ook werkzaamheden uit te voeren elders in Nederland en België.

De Dynapac is rijk uitgevoerd met verschillende opties zoals hydraulisch verstelbare zijschotten op de balk. Op wens van AVC is op deze machine het "Safe Impact System" geleverd. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer een asfaltauto voor de machine komt, de impact minimaal is. Achter de voorste duwrollen zijn namelijk 2 cilinders geplaatst die hydraulisch in- en uitschuiven op het moment dat de asfaltauto in contact komt met de machine. Hierdoor beperkt men de afdrukken in het asfalt door de balk tot het minimum, hetgeen het eindresultaat van het nieuwe wegdek verbetert.

Standaard wordt de SD2500 geleverd met een hydraulisch verschuifbaar platform, waardoor de stoel van de machinist zowel links als rechts hydraulisch 50 cm buiten de machine uitgeschoven kan worden. Hierdoor wordt het zicht op het werk geoptimaliseerd, kan goed controle worden gehouden rondom de machine en kan er altijd veilig gewerkt worden. Tevens is de machine standaard uitgevoerd met kleurendisplays, zowel boven op het bedienpaneel voor de machinist, als ook op de hoekbedieningen voor de balkman, zodat alle functies goed en duidelijk zichtbaar zijn en optimaal gebruikt kunnen worden.

In de werkplaats bij Van der Spek is de SD2500C asfaltmachine nog verder aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo werd er o.a. extra LED-verlichting opgebouwd om bij het nachtwerk ruim voldoende licht rondom de machine te hebben.

De machine is geleverd met een V 5100 TV elektrisch verwarmde balk. Deze afwerkbalk heeft een basisbreedte van 2,55 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 5,10 meter. Als optie kan de SD 2500CS geleverd worden met een starre afwerkbalk met een basisbreedte van 3 meter. Deze balk kan uitgebouwd worden tot 12 meter.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines