Search
Close this search box.

Nederlandse Putzmeister primeur voor Europomp B.V.

doorVan der Spek

Nederlandse Putzmeister primeur voor Europomp B.V.

Datum: 17-jun-14

Binnenkort wordt aan betonpompbedrijf Europomp uit Nuth voor het eerst in Nederland een Putzmeister BSF 38-5.16HLS uitgeleverd.

Door het armpakket op te delen in 5 segmenten in plaats van 4, zoals bij de 36-meter mast, worden niet alleen de flexibiliteit en veelzijdigheid van de inzet verhoogd, maar ook de effectieve reikwijdte. De 5-armige mast in "rol-Z"-uitvoering is een geslaagde combinatie van flexibiliteit en compactheid die niets te wensen over laat. Met zijn geringe uitvouwhoogte (slechts 7,4 meter) en de minimale afmetingen van de opbouw heeft deze alleskunner bijna onbegrensde mogelijkheden.

Europomp zal deze nieuwe Putzmeister betonpomp direct inzetten op het tunnelproject in Maastricht. Er is voor dit project speciaal voor deze machine gekozen, omdat deze in de soms zeer beperkte ruimte uitermate goed tot zijn recht komt. Bovendien hoeft de pomp niet vaak verzet te worden ondanks alle beperkingen in hoogte en verschillende obstakels, omdat hij met zijn flexibele mast bijna alles kan bereiken.
Tijdens een uitgebreide proef met de machine op deze locatie was Europomp direct overtuigd van de uitzonderlijke kwaliteiten van de pomp, die op een aantal van bijgaande foto’s duidelijk naar voren komen.

Met meer dan 40 jaar ervaring in het verpompen van beton, biedt Europomp een oplossing voor iedere betonstort, van klein tot groot, van normaal beton tot spramix, onderwaterbeton, vloeispecie en andere soorten. Europomp heeft voor iedere betonstort de juiste kennis en het juiste materieel in huis en vanuit hun verschillende vestigingen kunnen zij elke stortlocatie snel bereiken.

Deze 38-meter betonpomp van Putzmeister is een uitbreiding van de vloot van Europomp die reeds een 42- en 52-meter autobetonpomp van Putzmeister in gebruik heeft.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines