Search
Close this search box.

Mega verhuurorder voor Van der Spek in Roemenie«

doorVan der Spek

Mega verhuurorder voor Van der Spek in Roemenie«

Datum: 16-jun-14

Afgelopen maand is de laatste van in totaal 10 grote Liebherr torenkranen opgeleverd op het project Mega Mall Bucuresti in Roemenië. Voor dit project verhuurt Van der Spek 9 stuks Liebherr 550 EC-H20 Litronic en een 420 EC-H20 Litronic torenkranen. Deze kranen zijn allemaal binnen een periode van zo’n zes weken aangevoerd over de weg en gemonteerd. Een enorme logistieke operatie, waarbij in totaal zo’n 100 vrachtauto’s nodig waren die vanuit vijf verschillende Europese landen de torenkranen en -delen aangevoerd hebben. Naast kranen uit Vianen werden ook kranen aangevoerd die door Van der Spek in het buitenland verhuurd waren en daar de afgelopen tijd gedemonteerd zijn. Naast de eigen kranen van Van der Spek is ook een kraan bij MDB ingehuurd. Deze is duidelijk te herkennen op de foto’s.

De montage van de torenkranen is verzorgd door een Roemeense partner. Na de montage van de kranen zijn deze door een eigen monteur van Van der Spek nagelopen en ingeregeld.

Op een oppervlakte van 37.000 vierkante meter wordt in Boekarest gebouwd aan een enorm winkelcentrum. Bouwen met prefab elementen is in Roemenië nog erg ongebruikelijk en het project wordt daar dan ook met grote belangstelling gevolgd. De Roemeense klant is één van de meest toonaangevende bouwbedrijven in Roemenië en verzorgt voor haar opdrachtgever de complete ruwbouw en zal naar verwachting de torenkranen nodig hebben tot eind van dit jaar.

De Liebherr 550 EC-H20 Litronics uit de huurvloot van Van der Spek staan allemaal opgesteld met een gieklengte van 41,5 meter. Bij deze gieklengte bedraagt de capaciteit 20 ton tot 37,6 meter en de capaciteit op de punt van giek is 18.000 kg.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines