Nieuwe Telestack HF518 geleverd bij Carrieres Fond des Vaulx N.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Telestack HF518 geleverd bij Carrieres Fond des Vaulx N.V.

Datum: 18-jun-14

De Carrières Fond des Vaulx N.V. heeft bij Van der Spek een nieuwe Telestack HF518 rupsmobiele transportband gekocht.

De nieuwe Telestack HF518 is voorzien van een ruim 4.000 mm lange bunker welke een grote inhoud heeft van wel 12 m³. Hierdoor kan de machine ook goed beladen worden door een laadschop of overslagmachine voor het opzetten van een voorraad of het beladen van vrachtwagens en dumpers.

De firma, gevestigd te Wellin in België, produceert jaarlijks ongeveer 900.000 ton aggregaten en gewassen kalkstenen, meestal op de markt gebracht onder de markering CE niveau 2+ en onder de vrijwillige Belgische markeringen BENOR en de Luxemburgse GRANULAT CERTFIE.

De producten bestaan in verschillende variëteiten en zijn voor vele markten bestemd: gebouwen, bouw en openbare werken, wegenbouw, betoncentrales, asfaltcentrales, prefabricatie, spoorwegen, landbouw, saneringswerken, bouw van dammen, enz.

Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het bij de juiste opstelling zelfs mogelijk om de laafschop geheel stil te zetten of voor andere werkzaamheden in te zetten. Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd, de Telestack kan wel tot ruim 1500 ton onder de standaard HF518 opslaan zonder verzet te hoeven worden.

De bunker van de HF518 is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen.

De afgelopen jaren zijn er in Europa meer dan 150 rupsmobiele Telestack’s van de HF/TC-serie geleverd. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines