Zoek
Sluit dit zoekvak.

Martens Metalen Nijmegen investeert in nieuwe Steinert scheiders en een zeefmachine

doorVan der Spek

Martens Metalen Nijmegen investeert in nieuwe Steinert scheiders en een zeefmachine

Datum: 9-jun-10

Van der Spek Vianen heeft bij Martens Metalen in Nijmegen twee nieuwe Steinert NE-scheiders geleverd van het type NES150 210 6119 7. De Steinert’s worden geplaatst in de nabewerkinginstallatie van de shredderinstallatie voor het scheiden van de verschillende stromen.

Beide Steinert NE-scheiders hebben een breedte van 1500 mm. Voor de juiste verdeling en goede, constante voeding van deze NE-scheiders is er ook in 1650 mm lange en 1500 mm brede Steinert ZOR-trilgoten geïnvesteerd door Martens Metalen.

Martens Metalen heeft na verschillende praktijktesten die in samenwerking met Van der Spek Vianen bij Steinert in Keulen zijn uitgevoerd, gekozen voor het type 6119 dat is uitgevoerd met een 18 polensysteem.

Dit polensysteem is excentrisch geplaatst in de trommel. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat alle krachten van het magnetisch veld die de polentrommel opbouwt op de juist plaats, gelijk onder het te scheiden product, gebruikt worden. Het excentrische polensysteem is ook nog verstelbaar, zodat de afwerpparabool optimaal ingesteld kan worden op het te scheiden product.

Zowel de Steinert NE-scheiders als de trilvoeders worden aangestuurd door een eveneens door Van der Spek geleverde Steinert PLC-bediening.

Naast deze Steinert machines heeft Martens Metalen ook geïnvesteerd in een nieuwe dubbeldeks Powerscreen Warrior 800 stationaire zeefinstallatie voor het scheiden van verschillende materiaalstromen. Marijs Recyclingtechniek (dochterbedrijf van Van der Spek Vianen) heeft voor deze zeefbox een compleet frame ontwikkeld en gebouwd waarin de zeefbox en verzameltransportband van de fijne fractie zijn geïntegreerd.

Van der Spek Vianen en Martens zijn geen onbekenden voor elkaar. Afgelopen jaar werd er ook al een nieuwe Terex-Fuchs MHL360D geleverd voor het op- en overslaan van materiaal op de locatie in Nijmegen.

Van der Spek, Bouwmachines