Lindner Urraco combi met sterrenzeef

doorVan der Spek

Lindner Urraco combi met sterrenzeef

De combinatie is geïntroduceerd aan de markt op de afgelopen IFAT en de eerste sets zijn reeds in productie; de uiterst sterke en robuuste Lindner Urraco 95 en in combinatie met de Zeta Star 95 F.

Waar op vele locatie nog gedraaid worden met een langzaamdraaier als voor-verkleiner en een sneldraaier als na-verkleiner is de nieuwe Lindner combi de oplossing. Niet twee verkleiners met alle onderhouds- en reparatiekosten en hoog dieselverbruik maar één machine die alles verkleint en middels de grote sterrenzeef op de gewenste eindmaat produceert. De zeefmachine is uiteraard ook benodigd als er met de voor- en naverkleiner wordt gedraaid.  

De Blue Bull zoals de Linder Urraco 95 ook wel wordt genoemd is een 2-assige verkleiner. De assen in de Urraco 95 zijn 2.500 mm lang en hebben een diameter van 850 mm. Om de optimale verkleining te kunnen regelen zijn de assen in snelheid regelbaar tussen de 12 en 30 omwentelingen per minuut. Door de zeer zware aandrijflijn wordt er het zeer hoge moment van 480.00 Nm gebracht op de werktuigen welke op de assen gemonteerd zitten en de verkleining uitvoeren.  

Aangezien ieder te verkleinen producten een andere “aanpak” nodig heeft, heeft Lindner vele soorten verkleiningsassen ontwikkeld waarbij de jarenlange opgedane ervaringen bij klanten als basis staan. 

Voor iedere toepassing kunnen er een product specifieke verkleiningsassen geleverd worden waarbij zowel de gewenste verkleining, capaciteit en benodigd vermogen centraal staat.

Door het toepassen van de juiste as-configuraties kan er door de klant zeer efficiënt met hoger capaciteiten gedraaid worden.  

De Linder Urraco 95 DK Powerline heeft voor de aandrijving een zeer duurzame en zuinige Scania DC16 8-cilinder motor aan boord , bij 1.900 t/min brengt hij 770 Pk over aan de hydraulische pompen welke de assen weer aandrijven.

De Scania motoren staan bekend om hun zeer gunstige brandstofverbruik. Door een zeer breed toerental waarbij het volledige koppel beschikbaar is en een uiterst snel reagerend motormanagement dat zorgt dat de motor op toeren blijft. Hiermee wordt veel brandstof bespaart en zeker zo belangrijk, de productie blijft op capaciteit.  

Voor de bediening van de machine is een grote touchscreen gemonteerd waarop alle functies eenvoudig zijn te bedienen. De ingevoerde gegevens worden door de PLC omgezet in aansturing van de machine. In de besturing zijn verschillende programma’s in te stellen welke met één druk op de knop gewisseld kunnen worden. In deze programma’s is o.a. aan te geven met welke snelheid van de assen gewerkt gaat worden, hoe vaak de assen voor –en achteruit moeten draaien en bij welke drukken de machine moet reageren.  

In kringloop wordt achter de Linder Urraco 95 de Lindner Zeta Star 95 F2 geplaatst, welke middels zijn lange sterrenzeefdek zorgt voor de juiste afzeving van het gewenste eindproduct.  
De overmaat wordt direct weer in de bunker van de Lindner gedraaid zodat deze verkleint wordt totdat de juiste maatvoering is bereikt. Door het zeer grote sterrendek met een breedte van 1.700mm is het geen enkel probleem om hoge capaciteiten te verwerken.
 

Uiteraard zijn beide machines aan elkaar gekoppeld zodat ze optimaal kunnen draaien en er bij een eventuele stop geen overloop plaatsvind.  

De combinatie zal op korte termijn ook leverbaar worden met de Lindner Urraco 75

 

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.