Zoek
Sluit dit zoekvak.

Liebherr torenkraan begint een tweede leven

doorVan der Spek

Liebherr torenkraan begint een tweede leven

Datum: 30-jan-15

Al geruime tijd bestaat er een innige band tussen Van der Spek en theatergezelschap Vis e  Vis. De eerste kennismaking dateert al van begin 2010 toen Vis e  Vis de spectaculaire openluchtvoorstelling Silo 8 opvoerde op haar terrein in Almere. Aan dit buitenspektakel leverde Van der Spek een grote bijdrage door een Liebherr torenkraan beschikbaar te stellen. De kraan was een essentieel onderdeel van de voorstelling, waarbij schepen en mensen door de lucht vliegen en dromen explodeerden. De voorstelling was een groot success en werd door ruim 25.000 mensen bezocht. De samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot de aanschaf door Vis e  Vis van een gebruikte torenkraan bij Van der Spek, waardoor zij het enige theatergezelschap ter wereld is met een eigen torenkraan!

Op dit moment wordt er door Vis e  Vis druk gewerkt aan de nieuwe voorstelling “EXIT” die, zoals we van hen gewend zijn, weer enorm spectaculair en verrassend beloofd te worden en waarin tevens een actueel thema wordt belicht.

Tijdens een van de eerste gesprekken in Vianen gaf Arjen Anker, artistiek leider bij Vis e  Vis, al eens aan dat hij op zoek was naar een soort groot draaiplateau voor een van de vele ideee«n die zij hadden voor hun voorstellingen. Bij een van de klanten van Van der Spek werd recent een oude werfkraan ingeruild. De Liebherr 180 HC was na bijna 40 jaar trouwe dienst toe aan vervanging door een jonger exemplaar en omdat de torenkraan niet meer ingezet kon worden begint de draaikrans nu een tweede leven in de theaterwereld. Ook de cabine kan worden hergebruikt, dus de kans is groot dat u deze delen tegen zult komen als u een van de voorstellingen van Vis e  Vis bezoekt nabij het Almeerderstrand.
Op de eerste foto ziet u de delen nog in hun originele staat voor zij naar Almere getransporteerd worden en door de mensen van Vis e  Vis onder handen worden genomen.

Van der Spek is al tientallen jaren een van de grootste verhuurders van Liebherr torenkranen ter wereld en is altijd bezig haar horizon te verruimen. Niet alleen door zich in de markt te onderscheiden door grote torenkranen en grote projecten, maar ook door buiten de branche te kijken en torenkranen en kraandelen in te zetten waar men dat niet direct verwacht.

Het is mooi om te zien dat het enthousiasme van Van der Spek voor torenkranen en het enthousiasme dat van de mensen van Vis e  Vis afspat nog steeds een interessante samenwerking oplevert. Van der Spek is dan ook erg blij op deze manier weer een bijdrage te kunnen leveren aan Vis e  Vis en gaat er vanuit dat deze combinatie nog steeds garant staat voor een mooi spektakel.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar de nieuwe voorstelling van Vis e  Vis, houd dan de komende tijd hun website in de gaten.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines