Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koeman neemt grootste betonpomp van Noord-Holland in gebruik

doorVan der Spek

Koeman neemt grootste betonpomp van Noord-Holland in gebruik

Datum: 22-feb-10

Tijdens de Open Dagen bij Van der Spek eind vorig jaar was ‘ie al te bewonderen, maar half februari is de Putzmeister BSF 52-5.16 HLS ook officieel aan Koeman Betonpompen B.V. uit Berkhout afgeleverd. De pomp heeft een capaciteit van 160 m3 per uur en een maximale reikhoogte van de giek van 52 meter.

De machine is verder uitgerust met het One Side Support systeem van Putzmeister. De pomp kan in bepaalde gevallen alleen de stempelpoten uitschuiven aan de zijde van de machine waar gewerkt wordt, hetgeen de pomp in staat stelt ondanks zijn afmetingen ook in relatief kleine ruimtes af te stempelen, of indien nodig de weg, een rijbaan of busbaan vrij te houden.

Om het werk van de machinist verder te verlichten heeft Koeman-Berkhout bij deze pomp opnieuw gekozen voor het unieke Ergonic Boom Control systeem. Deze optie zorgt ervoor dat de machinist met één enkele knop op zijn afstandsbediening de eindslang op dezelfde hoogte kan houden wanneer hij deze naar voren, achteren of zijwaarts wil bewegen, onafhankelijk van de positie van de mast.

Deze betonpomp is de grootste autobetonpomp in de vloot van Koeman die de afgelopen 2 jaar al een M46-er, 2 stuks M42-ers en een M36 van Putzmeister bij Van der Spek afgenomen heeft.
Bovendien werd vorig jaar ook nog een Putzmeister rondverdeelmast van het type RV-12 Lift bij Van der Spek besteld. Deze rondverdeelmast wordt door Koeman op dit moment ingezet op een hoogbouwproject in Zaandam.

De Putzmeister pomp is gemonteerd op een Mercedes-Benz Actros 5051 10×6, voorzien van een 510 PK sterke V8-motor die voldoet aan de Euro 5 emissienormen. Het voertuig is in onderhoud bij Mercedes-Benz bedrijfswagen dealer Gomes B.V. in Wognum.

Koeman Berkhout verhuurt al sinds 1972 betonpompen, telescoopkranen en mobiele torenkranen, inclusief bedienend personeel.
Zij voeren projecten uit in heel Noord-Holland, maar ook daarbuiten.

foto: Koeman Berkhout

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines