Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd bij Jacomij Metalen B.V. Wijk bij Duurstede

doorVan der Spek

Nieuwe Terex-Fuchs MHL360D afgeleverd bij Jacomij Metalen B.V. Wijk bij Duurstede

Datum: 23-feb-10

Bij de nieuw geopende vestiging van Jacomij Metalen B.V. in Wijk bij Duurstede is de nieuwe Terex-Fuchs MHL360D in gebruik gesteld. Bij deze nieuwe vestiging worden hoofdzakelijk elektronica en bruin- en witgoed afvalstromen verwerkt.

Het elektronica-afval en bruin- en witgoed wordt hier ontmanteld. Vervolgens worden deze stromen gescheiden in de verschillende door Jacomij Metalen B.V. af te zetten stromen als plastics, ferro en non-ferro delen. De gesplitste stromen worden verscheept in 40 voets containers of rechtstreeks in binnenvaartschepen geladen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL360D kan met zijn 18 meter overslagbereik rechtstreeks in 40 voets containers laden die hierbij rechtop gezet worden.

Voor de scheepsverlading beschikt Jacomij over een eigen kade direct aan het Amsterdam-Rijn kanaal. Hier komt de Terex-Fuchs MHL360D met zijn bereik van 18 meter uitstekend tot zijn recht bij het beladen van de binnenvaartschepen. Door de 9,7 meter lange giek en 7,8 meter lange steel is het beladen van 12 tot 14 meter brede schepen geen probleem.

De standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan naast het omhoog gaan tot een zichthoogte van 6,10 meter ook nog 2,2 meter vooruit gezet worden om bij het beladen goed in het ruim van het schip te kunnen kijken.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL-360D is een Deutz TCD2013 7,2 liter 6-cilinder Tier III motor met 186 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De machine is uitgerust met een originele 5-armige Terex-Fuchs poliepgrijper met halfgesloten schalen met een inhoud van 600 liter.

 

Van der Spek, Bouwmachines