Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Terex-Fuchsen geleverd aan de Rumstse Metaalhandel NV

doorVan der Spek

Duo Terex-Fuchsen geleverd aan de Rumstse Metaalhandel NV

Datum: 20-feb-10

Via de vestiging in Ternat heeft Van der Spek twee nieuwe Terex-Fuchs overslagmachines geleverd aan de Rumstse Metaalhandel NV. Naast een Terex-Fuchs MHL350D werd ook gelijk een nieuwe Terex-Fuchs MHL320D geleverd.

De Rumstse Metaalhandel is vernoemd naar de plaats waar zij gevestigd zijn, Rumst in de provincie Antwerpen en is gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van vele metaalstromen. Hiervoor beschikt men over een vloot aan eigen vrachtwagens en is op de locatie een schrootschaar aanwezig voor het verwerken van deze stromen tot de juist afmetingen.

De geleverde Terex-Fuchs MHL320D is uiteraard ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine, waardoor de machinist altijd een goed zicht heeft tijdens het uitsorteren en het laden van containers en vrachtwagens. De 4-punts afstempeling zorgt voor een zeer stabiele afstempeling zodat de machine in alle posities zonder problemen veilig en zonder risico van instabiliteit kan werken.

Voor het beladen van 40 ft container is de Terex-Fuchs MHL350D voorzien van een 15 meter overslaggiek. Aan de machine is een 600 liter 4-armige HGT grijper gemonteerd. Aan de grijper is het bereik 16,5 meter op grondniveau.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL350D is een 6,0 liter Deutz 6-cilinder Tier III motor met 148 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige C-serie met 3 dB verminderd. De koeling is vergroot zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, zodat de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

 

Van der Spek, Bouwmachines