Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klinkende huuropdracht voor Van der Spek

doorVan der Spek

Klinkende huuropdracht voor Van der Spek

Datum: 8-jan-07

In Amsterdam wordt op de Zuidas de komende periode gebouwd aan het project "Symphony". De bouwcombinatie Dura Vermeer en Boele & Van Eesteren bouwt hier aan twee torens met elk een een hoogte van ongeveer 105 meter. Eén van de torens zal een appartementencomplex met luxe huurappartementen gaan huisvesten. De toren van 29 verdiepingen telt appartementen in zes typen, waaronder een aantal penthouses.
De kantoortoren strekt zich uit over 27 verdiepingen, met 35.000 vierkante meter kantooroppervlakte. Bovendien zal Amsterdam Symphony een luxueus hotel krijgen met circa 200 kamers, waarover inmiddels overeenstemming is bereikt met Golden Tulip. Het hotel betekent de eerste vestiging van een nieuwe internationale luxury brand onder de nieuwe merknaam Royal Tulip. Het hotel zal dan ook als naam krijgen "Royal Tulip Amsterdam Symphony".
In de plint is verder ruimte voor een museum of een art gallery, winkels, restaurants en andere voorzieningen.

Op woensdag 20 september 2006 is aan de Zuidas in Amsterdam met een officiële handeling door burgemeester Job Cohen de bouw van Amsterdam Symphony op feestelijke wijze gestart.

Voor dit project heeft Dura Vermeer Materieelservice bij Van der Spek in totaal 6 stuks Liebherr torenkranen ingehuurd; tweemaal een type 550 EC-H20 Litronic, 3 stuks 420 EC-H16 Litronic en een 200 EC-H10 Litronic.
Deze kranen zijn door Van der Spek inmiddels allemaal geleverd en gemonteerd en zullen in de komende periode worden verankerd aan het gebouw en geklommen naar de uiteindelijke haakhoogtes.

(foto: Liebherr)

Van der Spek, Bouwmachines