Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai R360-7A Special afgeleverd bij Waterwerken.nl

doorVan der Spek

Hyundai R360-7A Special afgeleverd bij Waterwerken.nl

Datum: 26-mrt-10

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een speciaal op klantwens aangepaste Hyundai R360-7A in gebruik gesteld bij Waterwerken.nl in Borger.

Waterwerken.nl is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in watergerelateerde bouwprojecten. Hierbij valt te denken aan het uitvoeren van baggerwerken, plaatsen van kademuren, dijkverzwaringen en reparaties aan oeves. Ook kan Waterwerken.nl voor ieder project op maat gemaakte betonproducten produceren zoals keerwanden, overblokken etc.

Na goed overleg tussen Robert Krans van Waterwerken.nl en Van der Spek Vianen is de Hyundai in de werkplaats in Vianen aangepast. Zoals al te zien was op de afgelopen Open Dagen in Vianen zijn diverse aanpassingen uitgevoerd door de buurman van Van der Spek, Beco in Vianen. Beco heeft de verlengingen van de giek en lepelsteel en het monteren van de hydraulische verstelling van de cabine in opdracht van Van der Spek uitgevoerd.

De Hyundai R360-7A is op wens van Waterwerken.nl uitgerust met alle functies zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden zoals een grijper, sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Ook is de machine over de gehele lengte voorzien van treeplanken.

Door deze aanpassingen kan de ruim 40 ton wegende Hyundai nu worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden die Waterwerken.nl uitvoert. Het maximaal bereik op maaiveld is door de aanpassingen aan de giek en lepelsteel nu 16 meter. Waterwerken zal de R360-7A inzetten als graafmachine en overslagmachine; afhankelijk van de gewenste capaciteiten kan bij overslagwerk de bakkinnematiek verwijderd worden.

Van der Spek Vianen heeft de machine afgeleverd in Borger. Op deze locatie zal Waterwerken.nl zijn nieuwe bedrijfspand gaan bouwen. Het uitgraven van de bouwput hiervoor is het eerste werk waar de Hyundai R360-7A word ingezet.
Robert Krans van Waterwerken.nl is voor Hyundai en Van der Spek Vianen geen onbekende. Hij werkt al vele jaren met Hyundai machines.

 

Van der Spek, Bouwmachines