Hyundai R235LCR-9 binnendraaier primeur voor Sterk-Heukelum

doorVan der Spek

Hyundai R235LCR-9 binnendraaier primeur voor Sterk-Heukelum

Datum: 18-okt-12

Via de werkplaats van Van der Spek in Vianen is bij Sterk-Heukelum een heuse primeur afgeleverd. Het is de eerste, geheel nieuwe ontwikkelde Hyundai R235LCR-9 binnendraaier van 25 ton die is afgeleverd in Nederland.

Sterk-Heukelum B.V. is een allround aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. Het familiebedrijf bestaat sinds 1964 en is uitgegroeid tot een betrouwbare partij in de GWW-sector.

De activiteiten van Sterk-Heukelum B.V. hebben betrekking op de aanleg van straat-, riolerings- en grondwerken en de in- en verkoop van prefab-betonplaten. Daarnaast is het bedrijf nog actief in de verhuur van grondverzetmachines, waarvan een aantal ook uitgevoerd is met GPS-systeem.

Binnen het bedrijf staat centraal dat men haar opdrachtgevers tevreden wil stellen en doen wat de klant beloofd is, waarbij de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de medewerkers worden gewaarborgd. Sterk-Heukelum is dan ook in het bezit van het NEN-EN-ISO 9001 en VCA* certificaat.

Met zijn zeer korte draaicirkel van 1.680 mm aan de achterzijde is de machine zeer compact opgebouwd. Ten opzichte van een normale 21 tons rupskraan is hij 1.150 mm korter, zodat hij op zeer moeilijk bereikbare plaatsen kan worden ingezet. Door zijn zeer stabiele opbouw kan hij toch zware lasten heffen en met grote capaciteiten grondverzet uitvoeren.

Voor de aandrijving van de R25LCR-9 is een 113 kW sterke Cummins QSB 6.7 turbodiesel motor verantwoordelijk welke op zijn beurt 3 Kawasaki hydrauliekpompen aandrijft met een totale oliestroom van 444 liter/min. Het geavanceerde CAPO-systeem (Computer Aided Power Optimization) stemt het motor- en pompvermogen optimaal op elkaar af zodat er altijd optimaal gebruik gemaakt kan worden van zowel snelheid als kracht van de machine.

Om ook op slechtere ondergrond te kunnen werken is de machine uitgevoerd met 900 mm brede rupsplaten.

De Hyundai R235LCR-9  is op wens van Sterk uitgerust met alle functies zodat er veel verschillende aanbouwdelen aan de machine gemonteerd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een sorteergrijper, kantelbak of trilblok. Tevens is de machine voorzien van extra verlichting op de cabine aan voor- en achterzijde. Op het contragewicht is een camera gemonteerd zodat de machinist ook in de krappe ruimtes waar hij vaak zal werken goed zicht aan de achterzijde heeft en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Zoals alle dash-9 serie graafmachines is ook deze Hyundai R235LCR-9 voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft Sterk-Heukelum via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van de machines te volgen, de locatie ervan te controleren en van op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

Uiteraard is ook deze Hyundai voorzien van 5 jaar en/of 7500 draaiuren garantie zodat Sterk-Heukelum niet voor onvoorziene kosten komt te staan in de toekomst.

De nieuwe machine is geleverd in de bedrijfskleuren van één van de opdrachtgevers van Sterk-Heukelum.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines