Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wederom keuze voor Terex-Fuchs door Hinderiks Metaalrecycling

doorVan der Spek

Wederom keuze voor Terex-Fuchs door Hinderiks Metaalrecycling

Datum: 15-okt-12

Via haar werkplaats in Mariënberg heeft Terex-Fuchs Benelux-importeur Van der Spek een nieuwe Terex-Fuchs MHL331D overslagmachine afgeleverd bij Antoon Hinderiks Metaalrecycling in Raalte.

Antoon Hinderiks is gespecialiseerd in vernietiging, sloopwerken en demontage van diverse materialen en is in de ruim 70 jaar dat het bedrijf bestaat uitgegroeid tot één van de modernste recyclingbedrijven van Overijssel.

Voor het transport van de eigen containers beschikt Antoon Hinderiks over een modern wagenpark dat uit drie containerauto’s bestaat met bijbehorende diepladers. Hiermee kunnen diverse soorten containers bij de klant worden gebracht en gehaald.

De verschillende soorten ferro en non-ferro metalen worden dan op de eigen locatie te Raalte ingezameld en gescheiden om zo te worden klaargemaakt voor verdere verwerking.

De keuze van Hinderiks voor een Terex-Fuchs overslagmachine was snel gemaakt omdat de twee voorgaande machines “uit dezelfde stal kwamen”. Zowel de machine als de leverancier moesten voldoen aan de gestelde eisen, waarbij continuïteit en inzetbaarheid kernpunten waren. Hieraan voldeed volgens Antoon Hinderiks de combinatie van Terex-Fuchs en Van der Spek Vianen.

Voor de aandrijving van deze 23-tons Terex-Fuchs MHL331D is een 6 liter common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor met  114 kW verantwoordelijk. Door het vernieuwde koelsysteem is het bronvermogen van de machine ten opzichte van de vorige serie sterk verminderd. De koeling is vergroot, zodat de koelvin minder snel hoeft te draaien en de regeling van de oliekoelvin is thermostatisch geregeld, waardoor de motor altijd de juiste bedrijfstemperatuur heeft.

De MHL331D overslagkraan is uitgevoerd met 11 meter overslagcapaciteit en is voorzien van een generator die voor de benodige elektriciteit van de magneetplaat zorgt.

Aan de machine is tevens een originele 600 liter halfgesloten Terex-Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL331D dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut en 360 bar, zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel  5,50 meter, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers.

Door te voorzien in een ophanging aan de lepelsteel voor de halfgesloten grijper kan men zonder deze eerst te moeten de- en monteren snel naar weer een nieuwe klus. Deze kan aan de machine gemonteerd blijven wanneer de MHL331D op de eigen dieplader van Hinderiks wordt vervoerd.

Om de veiligheid nog verder te verhogen is de machine uitgevoerd met een camera op het contragewicht, zodat de machinist goed kan zien wat er achter hem gebeurt en hij niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines