Beelen vergroot zeefcapaciteiten met Powerscreen Warrior 1800

doorVan der Spek

Beelen vergroot zeefcapaciteiten met Powerscreen Warrior 1800

Datum: 21-okt-12

Onlangs is bij Beelen Rotterdam een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen achter één van de zware rupsmobiele puinbrekers die Beelen in zijn machinepark actief heeft.

Om bij deze 70-tons zware, 1300 mm brede roterende breker goed te kunnen uitzeven in de gewenste fracties is gekozen voor de 32-tons zware Powerscreen Warrior 1800 die zijn grote capaciteiten al heeft bewezen bij vele klanten over de gehele wereld.

Beelen weet als geen ander als vooruitstrevend recyclingbedrijf dat schone, gebroken fracties op vele plaatsen toepasbaar zijn als primaire en secundaire grondstoffen. Deze fracties zijn zeer breed toepasbaar als deze de juiste korrelverdeling en -samenstelling hebben. Belangrijk is dan ook om deze fracties direct achter de breker te kunnen zeven met grote capaciteiten.

Om de fracties eventueel te zuiveren van vervuilende en storende delen als hout, plastic e.d. heeft Beelen ook twee skid-mobiele Westeria windshifters in de recyclingvloot. Even als de Powerscreen zijn deze ook geleverd door Van der Spek Vianen.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven in kleine fracties met grote capaciteiten.

De nieuw geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, waardoor het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren, zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden welke standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines