Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Liebherr 71 EC-B5 van Van der Spek gemonteerd in hartje Barneveld

doorVan der Spek

Nieuwe Liebherr 71 EC-B5 van Van der Spek gemonteerd in hartje Barneveld

Datum: 26-okt-12

In het centrum van Barneveld, aan de Pastoor Gowthorpestraat, wordt door Bouwbedrijf Bloed B.V. uit Ede het appartementengebouw "De Hoven" gerealiseerd. De Hoven is de naam van een straatje naast de rooms-katholieke kerk dat de Pastoor Gowthorpestraat verbindt met het kerkplein aan de Langstraat. Aan deze Hoven wordt een appartementengebouw gerealiseerd met commerciële ruimten (winkels en/of kantoren met baliefunctie) op de begane grond en woningen op de verdiepingen daarboven.

De hoogte van de naastgelegen kerktoren was ook direct een uitdaging voor de bepaling van de haakhoogte van de torenkraan. Vanwege de beperkte ruimte op de bouwplaats is er verder voor gekozen de kraan op instortankers te monteren.

Bouwbedrijf Bloed is een compleet aannemingsbedrijf. De werkzaamheden variëren van onderhoudswerkzaamheden, renovatie, verbouwklussen tot nieuwbouw van woningen en bedrijfspanden. Het werkgebied van het bedrijf is het midden van het land. Van Amsterdam tot Dordrecht en van Apeldoorn tot Nijmegen. Bouwbedrijf Bloed is een veelzijdig en flexibel bedrijf en beschikt over een eigen timmerfabriek en allround, hoogwaardig gekwalificeerde mensen. Tot haar klantenkring behoren particulieren, bedrijven en beleggers.

De Liebherr torenkraan van het type 71 EC-B5 FR.tronic heeft een maximale capaciteit van 5 ton en kan op de punt van de bij deze inzet 35 meter lange giek nog 2.000 kg hijsen. Zeker voor binnenstedelijke bouwprojecten bieden de kleinere torenkranen uit de EC-B serie veel voordelen. Door de geringe montagegewichten kan voor de montage vaak worden volstaan met een kleinere capaciteit mobiele kraan.
De torenkranen kunnen vanuit de cabine maar ook vanaf de grond met een radiografische afstandsbediening worden bediend. Door het gebruik van een torenkraan op het werk worden wegafzettingen en logistieke problemen bij hijswerkzaamheden in een binnenstad vermeden. Bovendien is er altijd een kraan aanwezig op het werk.

Deze Liebherr 71 EC-B5 is onderdeel van een pakket van nieuwe Liebherr torenkranen waarin Van der Spek heeft geïnvesteerd voor verdere uitbreiding en verjonging van de huurvloot voor Nederland, België en Frankrijk. Van der Spek geeft met deze investeringen aan volop vertrouwen in de toekomst te hebben en uitdagingen op dat gebied niet uit de weg te gaan. Ook op het gebied van kleinere, bovendraaiende torenkranen onder 200 tonmeter is Van der Spek een belangrijke aanbieder.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines